Νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν εξαπέλυσαν απόψε Τετάρτη τη νύχτα οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη Αχβάζ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Τις επιθέσεις ανακοίνωσε επίσημα η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM). Το Αχβάζ έχει αποτελέσει επανειλημμένα στόχο των αμερικανικών δυνάμεων από την επανέναρξη των εχθροπραξιών αυτόν τον μήνα.
Η CENTCOM ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά τις 22.00 (ώρα Ελλάδας) ότι ξεκίνησε δεύτερο κύμα επιθέσεων, με στόχο μέσα του ιρανικού στρατού που χρησιμοποιούνται εναντίον της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ:
«Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ξεκίνησαν επιχειρήσεις για ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων σήμερα εναντίον του Ιράν. Οι επιθέσεις στοχεύουν δυνατότητες του ιρανικού στρατού που χρησιμοποιούνται για να απειλείται η ελεύθερη διέλευση πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ, μια διεθνή θαλάσσια οδό που είναι κρίσιμη για το παγκόσμιο εμπόριο».
Ο Τραμπ επιμένει πως οι Ιρανοί «θέλουν συνάντηση και συμφωνία»
Ένας δημοσιογράφος του Fox News ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο δηλώσεών του, αν η διαπίστωση ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τους Φρουρούς της Επανάστασης σημαίνει πως «θα τους εξοντώσετε όπως τον ISIS».
Ο Τραμπ απάντησε: «Ναι, θα δούμε τι θα συμβεί», και επέμεινε για μία άλλη μια φορά πως η Τεχεράνη θέλει συνάντηση και συμφωνία. «Δεχθήκαμε τηλεφώνημα καθώς ερχόμουν εδώ. Θέλουν συνάντηση, πάντα θέλουν», δήλωσε και λίγο μετά είπε: «Θέλουν συμφωνία».
Ερωτηθείς για τις απειλές κατά της ζωής του από το Ιράν, απάντησε: «Δεν το σκέφτομαι καν, αν το έκανα δεν θα ήμουν πολύ αποτελεσματικός. Σίγουρα άλλοι άνθρωποι το σκέφτονται και πιστεύω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά».
