Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ισχυρή έκρηξη, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδεύμενο αυτοκίνητο σημειώθηκε στο διοικητήριο της αστυνομίας στην κουρδική πόλη Τσιζρέ στη Νοτιοανατολική Τουρκία. 

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με ιστοσελίδα που συνδέεται με την οργάνωση.

Τουλάχιστον έντεκα νεκροί, όλοι αστυνομικοί, και 78 τραυματίες από την έκρηξη, εκ των οποίων οι 75 αστυνομικοί και οι τρεις πολίτες, σύμφωνα με το δίκτυο NTV που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές.

Ισχυρή έκρηξη από βομβιστική επίθεση στη ΝΑ Τουρκία

Γιλντιρίμ: «Θα πάρουν απάντηση»

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας,  Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποσχέθηκε αντίποινα εναντίον των δραστών της επίθεσης.

«Θα δώσουμε σ’ αυτούς τους αχρείους την απάντηση που τους αξίζει», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να πάρει όμηρο την Τουρκία», τόνισε.

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Υγείας, δώδεκα ασθενοφόρα και δύο ελικόπτερα εστάλησαν στην περιοχή μετά την επίθεση.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν πλάνα με μεγάλες στήλες καπνού που προκλήθηκαν από την έκρηξη.

Η επίθεση κατέστρεψε το αρχηγείο της μονάδας της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών και πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό στην περιοχή.

Η πόλη Τσιζρέ βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με στη Συρία και το Ιράκ. Στην περιοχή κατοικεί σημαντικός πληθυσμός Κούρδων.

<blockquote class=”twitter-video” data-lang=”el”><p dir=”ltr” lang=”en”>VIDEO: Footage shows the large car bomb attack that hit a police HQ in Cizre <a href=”https://twitter.com/hashtag/Turkey?src=hash”>#Turkey</a> – <a href=”https://twitter.com/RudawEnglish”>@RudawEnglish</a> <a href=”https://t.co/DsRqOME9FJ”>pic.twitter.com/DsRqOME9FJ</a> <a href=”https://twitter.com/BNONews”>@BNONews</a></p>— Conflict News (@Conflicts) <a href=”https://twitter.com/Conflicts/status/769055884345544704″>26 Αυγούστου 2016</a></blockquote>

Η επίθεση έγινε δύο ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στη γειτονική Συρία με στόχο ταυτόχρονα να πλήξει ταυτόχρονα τους Κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από ειδικούς αναφέρουν ότι ίσως να πρόκειται για ενέργεια αντεκδίκησης των Κούρδων της Τουρκίας.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αποτελούν συχνά στόχο των επιθέσεων του ΡΚΚ, μετά την κατάρρευση το 2015 της εκεχειρίας και επανέναρξη των συγκρούσεων, στις οποίες εκατοντάδες άνθρωποι, άμαχοι, στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το ΡΚΚ και έχει αυξήσει τις επιθέσεις του τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου.

Σχετικά με την επίθεση που σημειώθηκε χτές 25/8 στη βορειοανατολική Τουρκία το PKK ανέφερε πως δεν είχε στόχο τον ηγέτη της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

<blockquote class=”twitter-video” data-lang=”el”><p dir=”ltr” lang=”ro”>DÎMENÊN TAYBET</p><p>Hewce nake em hejmara kuştiyan bidin.Dîmen diaxivin!<a href=”https://twitter.com/hashtag/Cizre?src=hash”>#Cizre</a><a href=”https://twitter.com/konursokak”>@konursokak</a> <a href=”https://twitter.com/XebatGelhat”>@XebatGelhat</a> <a href=”https://twitter.com/hayriituncc”>@hayriituncc</a> <a href=”https://t.co/kN4K1SoSAq”>pic.twitter.com/kN4K1SoSAq</a></p>— Amedo Med (@BengiDiren) <a href=”https://twitter.com/BengiDiren/status/769093845896294401″>26 Αυγούστου 2016</a></blockquote>