Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναθεώρησε τη στάση του -που επικέντρωνε στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»- και δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα, μετά το δημοψήφισμα, ανεξαρτήτως ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κάλπης. 

«Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα και να διαπραγματευθεί ένα πρόγραμμα βοηθειών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Σε συνέντευξή του στο ιταλικό δημόσιο κανάλι Rai Uno, ο Μ. Ρέντσι πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα κατά την γνώμη του δεν θα βγει από το ευρώ και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει συμφωνία».

Ο Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε, επίσης, ότι «είναι άσχημο να βλέπει κανείς τις εικόνες των ανθρώπων στις ουρές για ανάληψη χρημάτων», συμπληρώνοντας πάντως ότι «είναι άσχημο και να υπάρχουν ακόμη πρόωρες συντάξεις στην Ελλάδα και εφοπλιστές που δεν πληρώνουν τους φόρους».