Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ότι τερματίζει την απεργία πείνας, μετά τη λήψη ιατρικής φροντίδας και τις προειδοποιήσεις των γιατρών ότι η συνέχισή της θα έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο Ναβάλνι, ο οποίος διανύει την 24η ημέρα απεργίας πείνας, αναφέρει ότι θα συνεχίσει να απαιτεί επίσκεψη από τον προσωπικό του γιατρό, προκειμένου να τον εξετάσει για την απώλεια αίσθησης που εμφανίζει σε χέρια και πόδια-βασικό αίτημα για την έναρξη της απεργίας πείνας.

Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την απεργία, καθώς εξετάστηκε από γιατρούς εκτός φυλακής, κάτι που χαρακτήρισε ως «μεγάλη πρόοδο». 

«Χάρη στην τεράστια υποστήριξη καλών ανθρώπων σε όλη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο» δήλωσε ο Ναβάλνι στο μήνυμά του. «Δύο μήνες πριν, το αίτημά μου για ιατρική βοήθεια αντιμετωπίστηκε με γέλια. Δεν μου δόθηκε κανένα φάρμακο. Χάρη σ’ εσάς, τώρα έχω υποβληθεί δύο φορές σε εξετάσεις από γιατρούς εκτός φυλακής».

Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι «ξεκινά τη διαδικασία τερματισμού της απεργίας πείνας» και ότι η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει 24 ημέρες.

Οι αρχές επιμένουν ότι ο Ναβάλνι έχει όλη την ιατρική φροντίδα που χρειάζεται, αλλά ο ίδιος λέει ότι αυτό δεν ισχύει.

Πηγή: Associated Press