Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μπλόκο σε αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την πτήση από το Κολόμπο προς τη Μόσχα, έβαλαν οι αρχές της Σρι Λάνκα απαγορεύοντας την έξοδο του αεροσκάφους από τη χώρα τουλάχιστον μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα Deutche Welle, η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της ιρλανδικής εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης Celestial Aviation Trading Limited. 

Η ιστοσελίδα της Aeroflot αναφέρει ότι ακυρώθηκε η πτήση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το πρωί της 2ας Ιουνίου και αργότερα αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα.

«Η αναχώρηση της πτήσης SU-289 της Aeroflot από το Κολόμπο στη Μόσχα στις 2 Ιουνίου 2022 καθυστέρησε και αργότερα ακυρώθηκε λόγω έλλειψης άδειας από τις αεροπορικές αρχές της Σρι Λάνκα», αναφέρει η αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Airfleets, το αεροσκάφος της Aeroflot που κρατείται στη Σρι Λάνκα είχε καταχωρηθεί στο ρωσικό νηολόγιο αεροσκαφών στα τέλη Απριλίου μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων, ενώ προηγουμένως είχε νηολογηθεί στις Βερμούδες.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, η ακροαματική διαδικασία για την άρση της κατάσχεσης του αεροσκάφους έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου 2022.

Στο μεταξύ οι επιβάτες της ακυρωθείσας πτήσης έχουν φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο.