Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα της ασθένειας, την ώρα που ο ιός που την προκαλεί μπαίνει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και υγειονομικών αρχών.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η ευλογιά των πιθήκων έχει εντοπιστεί από το 1970 και έχει προκαλέσει αρκετές φορές κρούσματα σε διάφορες χώρες. Μάλιστα υπάρχει εμβόλιο γι’ αυτόν τον ιό που παρασκεύασε εταιρεία της Δανίας σε συνεργασία με τις αμυντικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών όπου και διατηρείται τεράστιο απόθεμα, υποστήριξε ο καθηγητής προσπαθώντας να είναι καθησυχαστικός.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-ck4gk8s7ykmp

Ο Θ. Βασιλακόπουλος την περιέγραψε ως νόσο όμοια συνήθως με γρίπη, υπογραμμίζοντας πως ο ιός δίνει σποραδικά κρούσματα τα περισσότερα είναι ήπια και αυτοπεριοριζόμενα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της νόσου.

Και συμπλήρωσε πως «εάν δεν είχαμε ευαισθητοποιηθεί από τον κορονοϊό, το θέμα δεν θα υπήρχε τηλεοπτικά» βρίσκοντας την ευκαιρία να τονίσει πως «περισσότερη ανησυχία προκαλεί το υποστέλεχος ΒΑ.5 της ‘Ομικρον με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ήπειρο».