Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την κάθετη αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των μαγειρείων του ΑΧΕΠΑ εξέφρασαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΔΟΘ στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των εργαζομένων, Μπάμπης Κοροξενός, δήλωσε ότι «το κόστος των μαγειρείων του ΑΧΕΠΑ, ετησίως, αυτή η στιγμή δεν ξεπερνά τις 650.000 ευρώ».

Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, «ο διαγωνισμός πώλησης σε ιδιώτη ανέρχεται σε ένα εκατ. ευρώ» και το «Δημόσιο καλείται να πληρώσει επιπλέον χρήματα, την ώρα που τα μαγειρεία του νοσοκομείου είναι σύγχρονα και υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό».

Για ιδιωτικοποίηση που εντείνεται στα νοσοκομεία με τελευταίο «χτύπημα» τη σίτιση στο ΑΧΕΠΑ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, ο οποίος ζήτησε ακύρωση του διαγωνισμού.

Οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν κατάληψη του γραφείου του ΔΣ του ΑΧΕΠΑ, ως μια κίνηση να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός, με την εκπρόσωπο των εργαζομένων, Αναστασία Πολίτου, να υποστηρίζει πως πιθανότατα αυτό θα γίνει την Τετάρτη.