Χωρίς ντροπή για το οριακό σημείο στο οποίο έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία οι καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., ο υπουργός Υγείας πανηγυρίζει σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα επικίνδυνα «μπαλώματα» – ακόμα ένας γαλάζιος σχεδιασμός – στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Την ώρα που ο λαός βιώνει στο πετσί του, καθημερινά – είτε προσερχόμενος ο ίδιος ασθενής ή με οικογένεια ή φίλους στα δημόσια νοσοκομεία – τα απάνθρωπα αποτελέσματα της διάλυσης του ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαίρεται για μία απολύτως αντιεπιστημονική και άκρως επισφαλή απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με αναρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεωργιάδης απροκάλυπτα ενημερώνει ότι «σε όλη την Επικράτεια δεκάδες ιδιώτες ιατροί ήρθαν να μας βοηθήσουν ανταποκρινόμενοι στην κραυγή αγωνίας του υπουργείου Υγείας». Ομολογεί, για ακόμα μία φορά, ο υπουργός Υγείας την τραγική κατάσταση στην οποία έχει υποβαθμίσει η κυβέρνηση του εν έτει 2024 το ΕΣΥ και χρειάζεται η «κραυγή αγωνίας του υπουργείου Υγείας».
Ο λόγος γίνεται για την ιδέα της κυβέρνησης να καλύψει με ιδιώτες γιατρούς 150 θέσεις παθολόγων στα νοσοκομεία της χώρας, ίσα-ίσα για να βγαίνουν οι εφημερίες.
Οι γιατροί όμως δεν του έκαναν τη χάρη. Μόλις 12 δέχτηκαν να συνδράμουν και μόνο έξι(!) σε δημόσια νοσοκομεία, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο ίδιος σε συνέντευξη του. Τώρα λέει ότι βρέθηκαν ακόμα τρεις ιδιώτες γιατροί για την Κω.
Ελλείψεις πάντως μετράμε μετράμε – και όχι μόνο παθολόγων και όχι μόνο για να βγαίνουν κουτσά – στραβά οι εφημερίες – από άκρη σε άκρη της χώρας: Κως, Σαντορίνη, Σητεία, Ιεράπετρα, Πύργος, Σπάρτη, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Γρεβενά, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Κιλκίς, Διδυμότειχο και η λίστα συνεχώς μεγαλώνει.
Ακόμα όμως κι αν βρεθούν οι 150 αυτοαπασχολούμενοι γιατροί παθολόγοι, που θέλουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και η κυβέρνηση και τους «πετάξουν» στις εφημερίες του ΕΣΥ, το θέμα δε λύνεται, γιγαντώνεται. Παραμένουν η υποστελέχωση των νοσοκομείων και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, που οδηγούν σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις για τους ασθενείς και τη δημόσια υγεία, αλλά και για την υγεία των εργαζομένων.
