Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Παρέμβαση σε εκδήλωση για τους ΛΟΑΤ πρόσφυγες στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας έγινε από ομάδα περίπου 10 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα που εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η καναδική πρεσβεία, ο δήμος Αθηναίων και η οργάνωση Solidarity Now.

Τα εν λόγω άτομα επιτέθηκαν φραστικά κατά της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου, που βρισκόταν στο πάνελ και πέταξαν αυγά, ενώ μοίρασαν τρικάκια και κείμενο συμπαράστασης στον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Α., που κάνει απεργία πείνας από τις 13 Δεκεμβρίου, καθώς έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου του και πρόκειται να απελαθεί. 

Σημειώνεται πως παρόμοια παρέμβαση έγινε στην αρχή της εβδομάδας, σε εκδήλωση της Ελληνική Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.