Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η πλατεία Γεννηματά, αγαπημένο σημείο των κατοίκων των Καμινίων, άνοιξε και πάλι τις πύλες της για το κοινό, πλήρως ανανεωμένη, έπειτα από την ολοκληρωμένη, ριζική ανάπλαση που πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά. Η μεγαλύτερη πλατεία των Καμινίων είναι πλέον ένας σύγχρονος και πλήρως αναμορφωμένος δημόσιος  χώρος, με πράσινο, σκιάσεις και νέες υποδομές για μικρούς και μεγάλους Καμινιώτες.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή η ανάπλαση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά (Επισκευές- Συντηρήσεις και Έργα Αυτεπιστασίας Καθαριότητα -Ανακύκλωση, Περιβάλλον) χωρίς εργολάβους, αλλά με μεράκι και στόχο τη δημιουργία μιας όμορφης πλατείας – πάρκου. Πρόκειται για μια “όαση” πρασίνου και αναψυχής, με σκοπό να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους πλέον, μια ριζικά ανακαινισμένη και καθαρή πλατεία, με συντονισμένες παρεμβάσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού.

Καμίνια, παιδική χαρά

Η πλατεία Γεννηματά διαθέτει δύο παιδικές χαρές: μια πρότυπη παιδική χαρά με ειδικές προδιαγραφές για παιδιά ΑμεΑ που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και η παιδική χαρά που προϋπήρχε στο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο της ανάπλασης, ο Δήμος Πειραιά έδωσε τη δυνατότητα στα καταστήματα που γειτνιάζουν με  την πλατεία, να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα, ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της.

O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την επαναλειτουργία της πλατείας Γεννηματά, τόνισε ότι η ανάπλαση της μεγαλύτερης πλατείας των Καμινίων, δεν είναι μια μεμονωμένη παρέμβαση.

«Είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, να επαναφέρουμε τη ζωή, την ασφάλεια και την αισθητική στους δημόσιους χώρους του δήμου μας. Κάθε πλατεία, κάθε πάρκο, κάθε γωνιά της πόλης αξίζει να είναι καθαρή, λειτουργική και όμορφη, γιατί είναι κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας», σχολίασε και εξήγησε ότι επέλεξαν να προχωρήσουν στην ανακαίνιση της πλατείας αποκλειστικά με ίδιες δυνάμεις, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, καθώς με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο μείωσαν το κόστος, αλλά έδειξαν έμπρακτα ότι «όταν υπάρχει σχέδιο, συνεργασία και θέληση, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να παραδώσουμε στους δημότες μας έργα που έχουν γίνει με σεβασμό και αγάπη για την περιοχή τους».