Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το πρώτο Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά οπως και τα επιβατηγά- οχηματαγωγά πλοία «Νήσος Μύκονος» και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφτηκαν την Τετάρτη ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Ο υπουργός κατά την επίσκεψή του στο Α’ Λιμενικό Τμήμα, ευχαρίστησε τον διοικητή και τα στελέχη του εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και της κυβέρνησης για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν σε μια δύσκολη περίοδο. Επεσήμανε την αθόρυβη και αποτελεσματική λειτουργία του, κάτι που δεν θα μπορούσε εύκολα να επιτευχθεί εάν δεν υπήρχε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού αλλά και το φιλότιμο των στελεχών του. Ο υπουργός τους παρότρυνε να συνεχίσουν σε αυτό τον ρυθμό λέγοντας: «H Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος που έχει δυνατότητες, που ξέρει να υποδέχεται κόσμο όπως και να τον μεταφέρει με ασφάλεια και αυτό οφείλεται σε εσάς».

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το πλοίο «Νήσος Μύκονος» όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον καπετάνιο αλλά και το πλήρωμα του πλοίου. Επόμενος σταθμός στην επίσκεψη ήταν το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην ακτή Βασιλειάδη, όπου τη στιγμή εκείνη κατέπλευσε από τη Μυτιλήνη αποβιβάζοντας 2.500 περίπου πρόσφυγες. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει ναυλωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού για τη μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών.

Ο υπουργός παρακολούθησε από κοντά την ομαλή και σε γρήγορο χρόνο αποβίβαση των προσφύγων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ορισμένους από αυτούς όπως και να ξεναγηθεί μέσα στο πλοίο, βλέποντας τους χώρους στους οποίους φιλοξενήθηκαν.