Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σχεδόν 5.000 στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής και αγροτικής έκτασης αποτέφρωσε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο χωριό Σκορδίλο της Σητείας, χωρίς όμως να απειλήσει οικισμούς της περιοχής.

Σήμερα η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο χθες το βράδυ έπειτα από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, που παραμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή το βράδυ από άγνωστη αιτία. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή, όπου έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Η πυρκαγιά μαινόταν, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, και το έργο της πυροσβεστικής ήταν πολύ δύσκολο λόγω και του δύσβατου της περιοχής.

Στην κατάσβεση μετείχαν δυνάμεις πυρόσβεσης και από άλλες περιοχές της Κρήτης, την Πολιτική Προστασία Σητείας και Ιεράπετρας και από πεζοπόρα τμήματα από το Ηράκλειο. Επίσης, δύο ελικόπτερα έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού. Από σήμερα Κυριακή το πρωί η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση χωρίς ενεργά μέτωπα. Οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να την περιορίσουν.

Είναι πολύ σημαντικές οι καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά στο Σκορδίλο Σητείας, όπυ έχουν καεί περίπου 5.000 στρέμματα δασικής, χορολιβαδικής και αγροτικής έκτασης. Ακόμη δεν έχει γίνει ο πλήρης απολογισμός πόσα από τα στρέμματα αυτά αντιστοιχούν σε καλλιέργειες και σε άλλες εκτάσεις.