Στο στόχαστρο των συνωμοσιολόγων που αρνούνται την ύπαρξη της πανδημίας του κορονοϊού βρέθηκε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα. Με ανάρτησή της στο φέισμπουκ στράφηκε εναντίον των γονιών που δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να φοράνε μάσκα στα σχολεία και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει αναφορά στη σελίδα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη.
Η συγκεκριμένη ομάδα με τους πολυάριθμους ακόλουθους προϋπήρχε με εντελώς διαφορετική θεματική και όνομα. Ο διαχειριστής ωστόσο άλλαξε όνομα και θεματική, μεταφέροντας και τα μέλη στη σελίδα που τώρα αντιτίθεται στις μάσκες στο σχολείο. Χρήστες προερχόμενοι από την ομάδα έκαναν αναφορά στο φέισμπουκ εναντίον της κ. Ακρίτα με αποτέλεσμα να πέσει το προφίλ της στο facebook.
Αυτές οι σελίδες βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έχει ξεκινήσει έρευνα, στο πλαίσιο των εντολών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να παραπέμπεται στον εισαγγελέα όποιος διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί στην Εισαγγελία περισσότεροι από 30 χρήστες από 21 σχετικές ιστοσελίδες.
