Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Απάντηση στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε χθες το βράδυ ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι για να ξεκινήσει διάλογος Αθήνας-Άγκυρας, θα πρέπει η Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της.

«Το μόνο που λέω εγώ, -είναι αυτό που λέει και η ελληνική κυβέρνηση- ότι δεν μπορείς να καλείσαι σε έναν διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε. Αν ο κ. Τσαβούσογλου θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος για να καλέσει τον άλλον σε διάλογο, εμείς τον βρίσκουμε έναν παράξενο τρόπο και πραγματικά ενώ θεωρούμε ότι όντως οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί, δεν πρέπει ο διάλογος αυτός να εκβιάζεται. Ελάτε δηλαδή να συζητήσουμε τι διεκδικούμε και τι πιθανώς θα πρέπει να μας παραχωρήσετε. Με συγχωρείται δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ευχαριστούμε.» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Η Ελλάδα επιμένει στην τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, ενώ η Τουρκία λειτουργεί όπως ως ο ταραξίας ή ο ταραχοποιός ή ο νταής της περιοχής. τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι: «Έχουμε πει ότι θέλουμε το διάλογο, επιθυμούμε τον διάλογο αλλά όχι με αυτούς τους όρους.».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι αν η Τουρκία προχωρήσει, όπως έχει εξαγγείλει, σε έρευνες στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, αυτό θα σημαίνει παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και δεν θα είναι ανεκτό.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εγκατέλειψε, χθες, την φιλική ρητορική των τελευταίων ημερών και επανήλθε στους υψηλούς τόνους αναφέροντας ότι «κανείς δεν θα τολμήσει να σταματήσει τα γεωτρύπανά μας».