Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Περισσότεροι από 40.000 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, μετατρέποντας την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.

Οι καρναβαλιστές πήραν μέρος στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση, η οποία χαρακτηρίζεται, ως η πιο μεγάλη νύχτα της καρναβαλικής Πάτρας.

Οι φωτισμοί, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός, η ευρηματικότητα, η σάτιρα και το κέφι των μελών των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», συνδυάστηκαν με ένα μοναδικό τρόπο, προσφέροντας στους χιλιάδες επισκέπτες ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Στην κορυφή της παρέλασης βρισκόταν, με τη συνοδεία του μουσικού άρματος, ο κινέζικος θίασος «Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township» από το Πεκίνο. Ο θίασος παρουσίασε το δρώμενο θεάτρου δρόμου του Κινέζικου Δράκου με χορευτές και ακροβάτες, μεταφέροντας τα έθιμα και τον πολιτισμό του λαού της Κίνας.

Στη συνέχεια παρέλασαν τα άρματα του δήμου Πατρέων, με επικεφαλής τον βασιλιά καρνάβαλο και ακολούθησε το άρμα της βασίλισσας, με την βασίλισσα του φετινού πατρινού καρναβαλιού, Αναστασία Ψαρρού.

Κατόπιν παρέλασαν το άνθινο άρμα, τα άρματα «Πόλεμος και Ειρήνη», και «Σούπερ Ήρωες», καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Τοσοδούλα», «Ζουζουνο-όχημα», «Καρναβαλάκος» και Κουτάβι.

Μετά τα άρματα ακολούθησαν οι καρναβαλιστές, με τις πολύχρωμες και πρωτότυπες στολές τους, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και ανατροπή, αντλώντας τα θέματά τους τόσο από την πολιτική, όσο και από την καθημερινότητα.

Οι καρναβαλιστές, με τους δικούς τους φωτισμούς στις στολές και τα καπέλα τους, προσέφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα, δίνοντας μεγαλοπρέπεια στην προτελευταία νύχτα του πατρινού καρναβαλιού του 2019.

Στο μεταξύ, τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου, όπως και η πλατεία Γεωργίου, είχαν κατακλυστεί από πλήθος κόσμου, που παρακολουθούσε την παρέλαση και συμμετείχε στην μεγάλη γιορτή της πόλης, αφού οι καρναβαλιστές κατάφεραν με τον δικό τους τρόπο, να τους μεταδώσουν τους ρυθμούς της χαράς και του κεφιού.

Η γιορτή και η καρναβαλική διασκέδαση θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα στην Πάτρα, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 2 μετά το μεσημέρι και την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ