Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Διασώθηκαν και οι 22 ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «GOOD FAITH» σημαίας Κύπρου που τα ξημερώματα της Τετάρτης προσάραξε στις βόρειες ακτές της Άνδρου.

Η διάσωση έγινε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι άνεμοι έφθαναν μέχρι και τα 10 μποφόρ, από ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία διέσωσαν τους 18 από τους 22 ναυτικούς και οι υπόλοιποι τέσσερις διασώθηκαν μετά από μια οργανωμένη επιχείρηση σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με συνδρομή κλιμακίου της ΕΜΑΚ.

Από τους διασωθέντες τα 14 άτομα βρίσκονται στην Ανδρο, ενώ οι υπόλοιποι 8 μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη τρία ρυμουλκά προκειμένου να γίνει προσπάθεια αποκόλλησης του πλοίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας συνεχάρη τα στελέχη του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του ΛΣ, καθώς και τα στελέχη της ΠΑ, του ΠΝ, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την επιτυχή έκβαση της πολυσύνθετης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.