Στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά οι 87 πρόσφυγες (64 άνδρες, 8 γυναίκες και 15 παιδιά) που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης νοτιοδυτικά της Πύλου.
Ο εντοπισμός του ξύλινου σκάφους στο οποίο επέβαιναν και το οποίο ήταν ακυβέρνητο έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης μετά από τηλεφώνημα πρόσφυγα που ζητούσε βοήθεια.
Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο παραπλέον φορτηγό πλοίο «EKATERINA» το οποίο και τους μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας το μεσημέρι της Πέμπτης.
Η αποβίβασή τους από το φορτηγό πλοίο πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή δύο επιβατηγών λαντζών και με τη συνοδεία στελεχών του Λιμενικού Σώματος.
