• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.9°C / 26.4°C
  3 BF
  55%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 23.9°C
  5 BF
  66%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 23.3°C
  2 BF
  71%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.9°C / 17.7°C
  2 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.3°C / 23.9°C
  2 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.0°C / 21.5°C
  2 BF
  60%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.4°C / 17.9°C
  2 BF
  59%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  2 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 24.9°C / 28.6°C
  3 BF
  52%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 23.5°C / 26.9°C
  4 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 26.4°C
  5 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.9°C / 23.7°C
  2 BF
  50%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  4 BF
  64%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 23.4°C
  4 BF
  43%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.8°C / 24.9°C
  2 BF
  52%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  2 BF
  35%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 26.0°C
  2 BF
  41%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.3°C / 22.1°C
  3 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.4°C / 23.9°C
  2 BF
  67%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  0 BF
  72%
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Εξοντωτική απόφαση του Υπ. Παιδείας που θέτει εκπαιδευτικό σε δυνητική αργία

 • A-
 • A+

Κύμα συμπαράστασης έχει ξεσπάσει για τον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο για να παρθεί τώρα πίσω η εξοντωτική απόφαση του ΥΠΑΙΘ για δυνητική αργία.

Δεκάδες ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ (ενδεικτικά αναφέρουμε: Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας- Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης») υπογράφουν ψήφισμα στο οποίο ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν:

Η υποστήριξη της δημοκρατικής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου, ήταν υποχρέωση του συναδέλφου μας Κώστα Κορδάτου, από θέση αρχών και αξιακού κώδικα, ενός ανθρώπου με ιστορική διαδρομή, τόσο στα σχολεία της ΤΕΕ, όσο και στην τοπική κοινωνία ως ενεργός πολίτης. Ίσως ορισμένοι δεν γνωρίζουν και τον διώκουν γιατί περιφρούρησε την ιδιότητά του και τον θεσμό της εργαστηριακής εκπαίδευσης κατά την λεγόμενη τηλεκπαίδευση).

Η διοίκηση για να κρύψει της δικές της ανεπάρκειες και το αναχρονιστικό σύστημα εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ, όταν υπάρχουν φωνές αντίστασης και αλήθειας προς όφελος της εκπαίδευσης και των μαθητών, «τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί» μοιράζοντας τις ευθύνες τους σε όλους τους άλλους, εκτός της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας που το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα αντιπαλεύει.

Κάτι ανάλογο μηχανεύτηκαν στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ-νιας και για το ΕΠΑΛ Καινούργιου, αφού αποδείχθηκε ότι η αδράνειά τους, η έλλειψη αποφασιστικότητας, οι όποιες διοικητικές ανεπάρκειες κ.λ.π., άφησαν δύο χρόνια τώρα, να σέρνεται η διάλυση του σχολείου. Παράλληλα άφησαν και τον συνάδελφο Κώστα Κορδάτο μόνο του να αγωνίζεται «να σώσει ότι σώζεται». Οι μεγάλοι χαμένοι οι μαθητές και το ίδιο το σχολείο, που θα βγει τραυματισμένο από αυτή την υπόθεση, κάτι που την υπουργό δεν αφορά, όπως φάνηκε από την άστοχη και τιμωρητική της απόφασης προς τον συνάδελφο μας.

Η τιμωρητική απόφαση της δυνητικής αργίας στον Κ. Κορδάτο και ο τρόπος με την οποία πάρθηκε, καταργεί:

1. Το τεκμήριο της αθωότητας επαναφέροντας έμμεσα την «αυτοδίκαιη θέση σε αργία» Ν. 4057/2012 (Μανιτάκη – Μητσοτάκη), υποδηλώνει εμπάθεια στο πρόσωπο του συναδέλφου και αλλοιώνει του αστικό δημοκρατικό πολίτευμα.

2. Την Ομόφωνη Εισήγηση - Απόφαση (5-0) του Α' Πειθαρχικού Συμβουλίου Π&Δ Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας (πράξη 1η/7-1-2022).

3. Την υπ. Αριθ. 300/2022 Προσωρινή Διαταγή Δικαστηρίου Αναστολής Εκτέλεσης της 116/22-12-2021 Πράξης του ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για την περικοπή μισθών το επίμαχο διάστημα, όπου «φέρεται να απουσίαζε»

4. Τη Νομολογία ΝΣτΚ και των ανωτάτων δικαστηρίων και την κειμένη νομοθεσία που διέπει το πειθαρχικό δίκαιο

Η δυνητική αργία που τον έθεσε παράνομα η υπουργός παιδείας γιατί λέει ότι: «φέρεται να απουσίαζε...» από την διαδικασία της τηλεκαπαίδευσης και τα καθήκοντά του, ενώ τα επίσημα έγγραφά του ως υπευθύνου του τομέα (ΕΠΑΛ) του ΕΚ Αγρινίου, αποδεικνύουν το αντίθετο. Αυτό θα αποδεχθεί σύντομα, όπως επίσης και η παράνομη- άκυρη - καταγραφή της δήθεν απουσίας από την εργασία του μέσω του MyScool, του ΕΠΑΛ Καινουργίου. Το γεγονός ότι ο υπεύθυνος του τομέα δεν ανήκει στην σχολική μονάδα, αλλά στο ΕΚ, δεν αναφέρεται πουθενά, όπως επίσης ότι η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, κρίθηκε παράνομη από την «Aρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα». 

Το μόνο που ήξερε να πράξει από μόνος του ο ΔΔΕ Αιτωλ/νίας ήταν η περικοπή μισθών (80ο ημερών), μάλιστα μετά από 8 μήνες, δίνοντας το μήνυμα ότι δεν υπολογίζει το πειθαρχικό συμβούλιο, στο οποίο τον παρέπεμψε ο ίδιος (για μας κακώς και ΟΧΙ ορθώς) καταργώντας δημοκρατικά και υπηρεσιακά δικαιώματα του υπαλλήλου-εργαζόμενου..

Δηλαδή ο συνάδελφος, που είπε το αυτονόητο, ότι χωρίς τη φυσική παρουσία των μαθητών, ουσιαστικά δεν λογίζεται εργαστηριακή εκπαίδευση (εξάσκηση σε πρακτικές εφαρμογές μηχανολογίας, ψύξης κ.α.), όπως άλλωστε και το ίδιο το υπουργείο με την Υ.Α. Φ3/44963/ΓΔ419-04-2021, υφυπουργός Ζ. Μακρή, αναφέρει και υλοποίησαν οι συνάδελφοι εργαστηριακοί καθηγητές στα ΕΠΑΛ – ΕΚ.

Με την επιλογή της χρονικής στιγμής αυτής της δίωξης/επίθεσης, επενδύουν στον εκφοβισμό γιατί ο πραγματικός στόχος είναι η Δημόσια Παιδεία και το Εκπαιδευτικό Κίνημα, που στο πρόσωπό του εκφράζεται ό,τι αγωνιστικό ρεσάλτο μπορεί να υπάρξει, αυτό που ίσως να ενοχλεί...

Για το λόγο αυτό εμείς οι συνάδελφοί του και όχι μόνο από όλη της χώρα, παίρνουμε την πρωτοβουλία να τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο κοινωνικά, εκπαιδευτικά, συνδικαλιστικά, νομικά και οικονομικά έως την τελική του δικαίωση.

Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει πίσω την εξοντωτική απόφασή της για τον Κώστα Κορδάτο!

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στα «εργαλεία» της αξιολόγησης
Νέα αγωγή Κεραμέως κατά της ΔΟΕ μετά την κήρυξη απεργίας-αποχής της Ομοσπονδίας ● Με το ζόρι η υπ. Παιδείας θέλει να εφαρμόσει τους ενδοσχολικούς συντονιστές και τους παιδαγωγικούς συμβούλους-μέντορες.
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στα «εργαλεία» της αξιολόγησης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Απίστευτο! Η Νίκη Κεραμέως ξαναπάει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς
Το ΥΠΑΙΘ ζητά από το Δικαστήριο «να κρίνει παράνομη την κηρυχθείσα από τη ΔΟΕ απεργία - αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού...
Απίστευτο! Η Νίκη Κεραμέως ξαναπάει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Μύκονο για τη στέγαση
Η συγκέντρωση και η παράσταση διαμαρτυρίας έγιναν στο δημαρχείο της Μυκόνου και οργανώθηκε από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Μύκονο για τη στέγαση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στο δρόμο δεκάδες μαθητές Δημοτικού στο Αιγάλεω με δικαστική απόφαση
Με την απαράδεκτη εικόνα του κλειδωμένου με λουκέτο σχολείου τους ήρθαν δεκάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική λύση για τα παιδιά.
Στο δρόμο δεκάδες μαθητές Δημοτικού στο Αιγάλεω με δικαστική απόφαση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΟΙΕΛΕ: Πρωτοφανής «έξοδος» εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία της Αν. Αττικής
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΙΕΛΕ, περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν από τις σχολικές μονάδες ιδιωτικής εκπαίδευσης στην περιφέρεια, εξαιτίας της επιδείνωσης των...
ΟΙΕΛΕ: Πρωτοφανής «έξοδος» εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία της Αν. Αττικής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Γιατί δεν έχουν μονιμοποιηθεί οι 4.500 χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής;
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε την Ειδική Αγωγή για να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη κοινωνικό πρόσωπο, ωστόσο κρατάει σε μια ιδιότυπη ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους, κωλυσιεργώντας στα όρια της αδιαφορίας.
Γιατί δεν έχουν μονιμοποιηθεί οι 4.500 χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας