Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας -τα οποία αποδείχθηκαν περιττά- μιας και η διαδικασία κύλησε ήρεμα, άρχισε στο Γύθειο η δίκη των δύο 19χρονων κατηγορούμενων Π.Μ. και Ν.Μ. για τη δολοφονία του 26χρονου Κώστα Σγουρού και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη τον Αύγουστο του 2014 στην περιοχή Αλτομιρών Μεσσηνίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, που την εποχή του φονικού ήταν ανήλικοι, είχαν ομολογήσει την πράξη τους και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η δολοφονία αποδόθηκε τότε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών που είχαν σχέση με την εμπορία και χρήση αναβολικών, ενώ έχει και άρωμα Χρυσής Αυγής, όπως φάνηκε κατά την πρώτη μέρα της διαδικασίας.
Από το δικαστήριο εξετάστηκαν οι γονείς και ο αδελφός του 26χρονου θύματος Κώστα Σγουρού, ενώ οι ερωτήσεις της υπεράσπισης (διά στόματος Α. Κούγια και Γ. Ράλλη) επέμεναν σε δύο σημεία: στον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος, για τον οποίο ο κ. Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να διερευνήσει τις κινήσεις του, και στη σχέση του με το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας ρώτησε τον πατέρα του θύματος, αν γνώριζε ότι ο κατηγορούμενος Π.Μ. είχε καταθέσει στον λογαριασμό του 700 ευρώ ως πληρωμή για αναβολικά.
Στη συνέχεια -μαζί με τον συνήγορο του Ν.Μ., Γ. Ράλλη- ρώτησαν, τόσο τον πατέρα του θύματος όσο και τον αδελφό του που κατέθεσε στη συνέχεια, γιατί ζήτησαν από τον Κώστα Σγουρό να κατεβεί εκτάκτως από την Αθήνα στην Καλαμάτα, τις μέρες που συνέβη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χρονικό διάστημα κατά το οποίο το θύμα βρισκόταν στην πρωτεύουσα.
«Φοβηθήκαμε μήπως, λόγω των τατουάζ που είχε, τύχει επίθεσης από αριστερούς», ήταν η απάντηση του πατέρα στην ερώτηση, ενώ ο αδελφός του θύματος δήλωσε πως ουδέποτε [το θύμα] είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.
Εσπευσε μάλιστα να προσθέσει ότι ζήτησε και πήρε διαβεβαίωση από τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο ότι ο αδελφός του δεν είχε καμία σχέση με το νεοναζιστικό μόρφωμα. Τόνισε, δε, ότι ο αδελφός του διατηρούσε μεγάλο θαυμασμό για το αρχαιοελληνικό πνεύμα, γι’ αυτό και ήταν γεμάτος τατουάζ με φράσεις και σχέδια από την αρχαία Ελλάδα.
Νωρίτερα, ο πατέρας του θύματος είχε αναφέρει πως το παιδί του ουδέποτε ασχολήθηκε με εμπόριο αναβολικών, αλλά εργαζόταν στα οικογενειακά κτήματα και βρισκόταν μόνιμα σε αναζήτηση δουλειάς.
Πρόσθεσε, δε, ότι η οικογένεια τον προέτρεπε να πάψει να δουλεύει «πόρτα» σε νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής. Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Ράλλης τόνισαν, τέλος, πως με τις ερωτήσεις τους για τη Χρυσή Αυγή δεν αναφέρονται στην πολιτική διάσταση του θέματος, αλλά στο παρουσιαστικό και στο ύφος που υιοθετούν τα μέλη της, προκειμένου να εκφοβίζουν.
