Με μια απολύτως ακατανόητη κίνηση -αν όντως είναι έτσι- ο κρατούμενος φοιτητής της Νομικής Β. Δημάκης φαίνεται ότι απενεργοποίησε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που του έχει δοθεί προκειμένου να πηγαίνει στα μαθήματά του. Κι όλα αυτά ενώ ήταν αριστούχος και είχε σχεδόν ολοκληρώσει τις σπουδές του. Η προσωπική επιλογή και τα όρια απελπισίας του κάθε ανθρώπου τα γνωρίζει ασφαλώς μόνο ο ίδιος.
Όμως όταν το Ποινικό Σύστημα είναι τόσο πολύ αυστηρό και εκδικητικό προς όλους είναι πολύ κρίμα να πάρει κάποιος στο λαιμό του όλους εκείνους που σέβονται τους λιγοστούς ευεργετικούς θεσμούς όπως: το βραχιολάκι, τις άδειες, τις εκπαιδευτικές άδειες.
Ο ίδιος ο Δημάκης τρεις φορές με σκληρές απεργίες πείνας κατάφερε να προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ενώ ο ίδιος δύο ημέρες πριν έστελνε προς όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχόμαστε για το καλό των υπολοίπων κρατουμένων που δυστυχώς -όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις- οι «κεραυνοί» θα πέσουν στα κεφάλια τους, γρήγορα να μετανιώσει και να επιστρέψει πριν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα.
Ήδη οι «λύκοι» φωνάζουν και σπέρνουν αναίτιους πανικούς ενώ σοκαρισμένοι παρακολουθούν όσοι πάλεψαν και για τα δικά του δικαιώματα. Μακάρι απλά να χάλασε ο μηχανισμός.
Η πρώτη ανακοίνωση του Υπουργείου Προ.Πο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, στις 12:17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την, από 15/03/2022, απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης.
Η Γενικη γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.
