Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ (τελικό σκορ: 2-1), στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Με τη νίκη του αυτή, ο ΠΑΟΚ πάτησε κορυφή στην ειδική βαθμολογία του πλέι οφ, έχοντας ως συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό που έμεινε στην ισοπαλία κόντρα στον Πανιώνιο.

Στο παιχνίδι της Τούμπας, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν από την αρχή να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να κλείσουν στο μισό γήπεδο την ΑΕΚ. Ωστόσο ήταν φλύαροι με την μπάλα και δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη της Ένωσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, με προβολή του Γιόχανσον ύστερα από τραγικό λάθος του Γλύκου. 

Ο ΠΑΟΚ ανασυντάχθηκε στην επανάληψη και με δυνατό σουτ του Ροντρίγκεζ στο 62′, έξω από τη μεγάλη περιοχή, κατάφερε να φτάσει νωρίς στην ισοφάριση και να διεκδικήσει τη νίκη στα λεπτά που απέμεναν. Τελικά, το πολύ ωραίο γκολ του Μυστακίδη στο 83′ (είχε μπει ως αλλαγή, δύο λεπτά νωρίτερα), έδωσε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους που βλέπουν πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια της διοργάνωσης. 

Αξιοσημείωτη η ένταση και οι μικρο-συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ παικτών των δύο ομάδων, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς (68’ Σκόνδρας), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (66’ Κάτσε), Ροντρίγκες, Ζάιρο (81’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ (58’ Σοϊλέδης), Κολοβέτσιος, Άρθο, Σιμόες, Γιόχανσον (86′ Πέκχαρτ), Βάργκας (70’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Τζιμπούρ.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

  • ΠΑΟΚ… 3
  • ΠαναθηναΪκός… 3
  • ΑΕΚ… 2
  • Πανιώνιος… 1