ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γιάννης Ντεντόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λάρισα στον πρώτο ημιτελικό του ΟΑΚΑ με 87-77, έκανε το 1-0, αλλά προβλημάτισε με την απόδοσή του. Αντίθετα η Λάρισα, με τρομερό τον Μούντι (29 π.), κέρδισε τις εντυπώσεις επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα. Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει αύριο (19.30, ΕΡΤ3) στη Νεάπολη.

Οι «πράσινοι» αιφνιδιάστηκαν και άργησαν να μπουν το πνεύμα του παιχνιδιού. Για να αποφύγουν τα χειρότερα τους βοήθησε η εκτελεστική δεινότητα των Νέντοβιτς (20 π.) και Παπαπέτρου (18 π.), ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Σίβα.

Ξεκίνημα από το ΣΕΦ

Από το ΣΕΦ ξεκινάει απόψε και η δεύτερη ημιτελική σειρά που θα αναδείξει τον δεύτερο φιναλίστ. Ο Ολυμπιακός, αφού πρώτα πέρασε σαν σίφουνας από το Περιστέρι (έμεινε στην 8η θέση) με 92-57, έκανε το 2-0 και έδειξε ότι αρχίζει να συνέρχεται από την πνευματική και σωματική ταλαιπωρία της συμμετοχής του στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, υποδέχεται (20.00, ΕΡΤ3) τον Προμηθέα, ο οποίος εμφανίζεται στα ημιτελικά για 4η σερί σεζόν.

«Θέλαμε τον Προμηθέα για αντίπαλο γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα και θα μας βοηθήσει να πιεστούμε για να παίξουμε καλό μπάσκετ και κυρίως να επιστρέψουμε στην ελληνική πραγματικότητα» τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος έκλεψε την παράσταση στην κοινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών της τετράδας που οργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ το μεσημέρι του Σαββάτου. Αφού υπογράμμισε ότι η ομάδα του θέλει το πρωτάθλημα για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια εντυπωσιακή χρονιά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και την (αναπάντεχη για πολλούς) πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, βλέποντας απέναντί του τον Γιώργο Πρίντεζη τον χαρακτήρισε ως «τον καλύτερο αρχηγό που είχα στις ομάδες που έχω προπονήσει».

Το περίεργο είναι ότι πολλοί αντέδρασαν στο αναφαίρετο δικαίωμα ο καθένας να έχει τη δική του γνώμη, ειδικά αν πρόκειται για τον προπονητή που ζει την ομάδα όλο τον χρόνο. Θεώρησαν ότι ήταν υπονοούμενο για τον Βασίλη Σπανούλη, κάτι που καταρρίπτεται από αυτή καθαυτή την ίδια την έννοια του «αρχηγού» η οποία περισσότερο αφορά τη θετική επίδραση στα αποδυτήρια και δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική επίδραση. Και φέτος όλοι είχαν να λένε ότι, εκτός από την αγωνιστική πρόοδο μιας ομάδας που έπαιξε ποιοτικό μπάσκετ, φέτος τα αποδυτήριά της εξέπεμπαν υγεία και την αίσθηση της οικογένειας.

Ως εκ τούτου σημαντικό μερίδιο έχει ο αρχηγός που δεν είναι απαραίτητα ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας, αλλά αυτός που βάζει την ομάδα πάνω από τον εγωισμό του. Να προσθέσουμε ακόμη ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανησυχούν για τον επιπόλαιο τραυματισμό του ΜακΚίσικ. Από την άλλη, ο σεμνός Μάκης Γιατράς τόνισε ότι «δεν ήταν η δική μου επιστροφή που γύρισε την κατάσταση και έφερε την πρόκριση με μειονέκτημα έδρας επί της ΑΕΚ, αλλά το γεγονός ότι επέστρεψαν οι τραυματίες. Στόχος μας είναι να φανούμε ανταγωνιστικοί, απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης». Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει στην Πάτρα την Τετάρτη (19.30).

■ Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι η πολιτεία είναι σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για το ΣΕΦ, ενώ ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ανακοίνωσε ότι στις γιορτές των Χριστουγέννων στο ΟΑΚΑ θα επιστρέψει ο θεσμός τού All Star Game.

■ Ο Ηλίας Καντζούρης αποχαιρέτησε τον Κολοσσό, κάτι που σημαίνει ότι έχει αρχίσει συζητήσεις με ομάδες που θέλουν να του αναθέσουν την τεχνική τους ηγεσία. Το Περιστέρι και η ΑΕΚ είναι δύο από αυτές.