Χορεύοντας στη βροχή ο Ολυμπιακός, σε μία από τις πιο χορταστικές φετινές παραστάσεις του, πέρασε σαν κρις κραφτ από τη Λαμία. Με χατ τρικ του μεγάλου σκόρερ που λέγεται Γιουσέφ Ελ Αραμπί και εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βαλμπουενά, ο οποίος επέστρεψε δριμύτερος, σάρωσε με 4-0 την τοπική ομάδα, σπάζοντάς της το –εντός έδρας– αήττητο, που κράτησε 8 αγώνες (5 νίκες – 3 ισοπαλίες).
Ετσι διατηρήθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή και, υπό μία έννοια, πήρε μια άτυπη ρεβάνς για τον οδυνηρό περσινό αποκλεισμό του στο Κύπελλο. Το κλίμα ευδαιμονίας ενίσχυσε και ο προπονητής του, Πέδρο Μαρτίνς, επιβεβαιώνοντας ότι πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του Κώστα Φορτούνη, ύστερα από 6 μήνες απουσίας.
Ο Πορτογάλος εξομολογήθηκε ότι αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο αρχηγός, που ήδη προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα, θα πάρει χρόνο συμμετοχής την Τετάρτη, στο «Γ. Καραϊσκάκης», στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καλαμάτα. Μην ξεχνάμε ότι οι Πειραιώτες έχουν κλειδώσει την πρόκριση στα προημιτελικά, αφού στο πρώτο ματς, στη Μεσσηνία, νίκησαν με 2-0.
Επίσης, αν προσθέσουμε την επαναδραστηριοποίηση του Λάζαρου και την επικείμενη επιστροφή των Γκιγέρμε, Σουντανί, το ρόστερ ισχυροποιείται σημαντικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας με τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν ζωντανοί και στους τρεις στόχους τους.
Παρότι ο αγωνιστικός χώρος δεν προσφερόταν, από την αρχή φάνηκαν οι άγριες διαθέσεις του Ολυμπιακού. Μεγάλη κατοχή της μπάλας, επιθετικότητα με ποικιλία στην ανάπτυξη υπό την μπαγκέτα του Βαλμπουενά, διάθεση να τελειώσει τη δουλειά χωρίς να μπει σε περιπέτειες, αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από το φονικό όπλο από το Μαρόκο.
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ξεκίνησε τον χορό των γκολ με δυνατή κεφαλιά στο 40’, αξιοποίησε το τραγικό λάθος του Βάντερσον, ο οποίος γύρισε απρόσεκτα την μπάλα πίσω, χωρίς να τον δει που καραδοκούσε.
Θα μπορούσε να κάνει τρία τα τέρματά του αν ο Μαρτίνς δεν ανέθετε την εκτέλεση του πέναλτι (μαζί με την αποβολή του Πλιάτσικα με 2η κίτρινη) που κέρδισε με εφόρμηση από τα αριστερά, στο 70’, ο Τσιμίκας, στον σπεσιαλίστα Βαλμπουενά, που παραμένει αλάνθαστος από την άσπρη βούλα (7 γκολ).
Ωστόσο, ο Ελ Αραμπί δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Το ολοκλήρωσε στο 81’ και έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα, 18 σε όλες τις διοργανώσεις.
Η νίκη, αλλά κυρίως η εμφάνιση, έκαναν τους 2.500 οπαδούς της ομάδας του μεγάλου λιμανιού που βρέθηκαν στη Φθιώτιδα να παραληρούν, με τις ομπρέλες στα χέρια. Και τον Μαρτίνς να μην μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του:
«Ηταν μια πολύ σημαντική και δίκαιη νίκη. Παίξαμε καλά, με προσωπικότητα, κάναμε ολοκληρωμένο παιχνίδι. Ο Γιουσέφ [Ελ Αραμπί] ήταν καταπληκτικός. Ηταν μια επίδειξη δύναμης γιατί δείξαμε τι σημαίνει Ολυμπιακός. Εχουμε κάνει κι άλλα καλά ματς εκτός έδρας, αλλά αυτό ήταν ολοκληρωμένο, με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Θέλουμε να δώσουμε στον Φορτούνη χρόνο συμμετοχής την Τετάρτη και περιμένουμε για να γυρίσουν όλοι οι τραυματίες το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο Πορτογάλος τεχνικός.
«Σίγουρα υπάρχει διαφορά ποιότητας. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Είπαμε στο δεύτερο ημίχρονο να συνεχίσουμε πειθαρχημένα. Ακολούθησε, όμως, η αποβολή και το πέναλτι. Μετά ήταν και πιο δύσκολο. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Βάντερσον για το λάθος του. Είναι μέσα στο παιχνίδι», παραδέχθηκε ο προπονητής της Λαμίας, Ακης Μάντζιος, που έχει μπροστά του τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τα Τρίκαλα, με προβάδισμα την εκτός έδρας νίκη με 1-0.
ΛΑΜΙΑ (Ακ. Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Αντέτζο, Βύντρα, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Μπαχανάκ (87’ Βλαχομήτρος), Τιρόνε (77’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (72’ Σάλιακας), Καραμάνος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (76’ Γκερέρο), Μασούρας, Μπενζιά (64’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (85’ Χριστοδουλόπουλος).
ΣΚΟΡΕΡ: 40’, 51’, 81’ Ελ Αραμπί, 70’ Βαλμπουενά (πέν.).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Π. Τσαγκαράκης (Χανιά).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32’ Πλιάτσικας – 26’ Μπα, 47’ Σεμέδο.
ΚΟΚΚΙΝΗ: 70’ Πλιάτσικας (2η κίτρ.).
