ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί από τις μεγαλύτερες της σεζόν πέτυχε ο Πανιώνιος στα Πηγάδια. Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου, με μπροστάρη τον Γεωργιανό Μπαχάνα Αραμπούλι που πέτυχε και τα δύο τέρματα και έφτασε συνολικά τα πέντε στη σεζόν, πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο κόντρα στην Ξάνθη.

Οι «κυανέρυθροι» χτίζουν και μια μικρή παράδοση κόντρα στη θρακική ομάδα, καθώς είχαν νικήσει και στα δύο περσινά παιχνίδια.

Το σημαντικότερο όφελος, βέβαια, είναι ότι πλέον έχουν «σβήσει» την τιμωρία των μείον έξι βαθμών που κουβαλούσαν από πέρυσι και είναι σε απόσταση αναπνοής από τον Παναιτωλικό.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απέναντί τους μια πολύ νωθρή Ξάνθη επιθετικά και χτύπησαν στην αντεπίθεση στο 53’. Εκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου και η φάση κατέληξε με τον Αραμπούλι να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Μασούρα.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δύο λεπτά μετά με κεφαλιά του Λισγάρα έπειτα από κόρνερ, ωστόσο στο 67’ ο Πανιώνιος «φώναξε» και πάλι τα μεγάλα αμυντικά κενά που είχε χθες η ομάδα του Κίκε Ραμίρεθ. Ο Παπανικολάου έστρωσε στον Αραμπούλι που έδωσε το έναυσμα για νέους πανηγυρισμούς.

ΞΑΝΘΗ (Κ. Ραμίρεθ): Αμπαντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Κοβάτσεβιτς (63’ Ντε Λούκας), Μουλέν (75’ Τερκί), Ντουρίτσκοβιτς, Εντουάρντο, Στάρτζεον, Ρενέλα (54’ Ντε Αμορίμ).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ν. Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης (90’+2’ Σαραμαντάς), Κόρμπος, Οικονομίδης, Μασούρας (61’ Καμαρά), Παπανικολάου, Αρσε (81’ Τσιλούλης), Αραμπούλι.

ΣΚΟΡΕΡ: 55’ Λισγάρας – 53’, 67’ Αραμπούλι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκορτσίλας (Μακεδονίας).

ΚΙΤΡΙΝΗ: 33’ Nτουρίτσκοβιτς, 79’ Λισγάρας, 89’ Στάρτζεον – 41’ Λυμπεράκης, 77’ Κόρμπος.

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90’+3’ Στάρτζεον (2η κίτρ.).