Νέο μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά και την πλευρά των στελεχών που διατηρούν ανοικτούς διαύλους με τον πρώην πρωθυπουργό εξέπεμψε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε μια χρονική συγκυρία όπου εντείνονται οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αναφέρεται στον Αντώνη Σαμαρά. Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του, είχε σχολιάσει πως ο πρώην πρωθυπουργός «έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και στην πατρίδα. Δεν θεωρώ ότι θέλει να κάνει κακό στη ΝΔ».
Τώρα, από τη Μεσσηνία και, πιο συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της ΝΔ στη Θουρία, ο Κ. Κυρανάκης χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «εξαιρετικό πρωθυπουργό», υποστηρίζοντας ότι υπηρέτησε τη χώρα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, ενώ επισήμανε ότι η γενιά των νεότερων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να ξεχάσει τη στήριξη που τους παρείχε στα πρώτα τους πολιτικά βήματα.
«Ανήκουμε όλοι στην ίδια πολιτική οικογένεια» – Η αναφορά στο 2014
«Τον αγαπάμε, τον σεβόμαστε και δεν ξεχνάμε ότι μας πίστεψε όταν ξεκινούσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως, παρά τις όποιες διαφορές, «ανήκουμε όλοι στην ίδια πολιτική οικογένεια» και πως «ούτε το χάσμα είναι τόσο μεγάλο, ούτε οι διαφορές μας τόσο μεγάλες». Όπως είπε, αυτό που ενώνει τη Νέα Δημοκρατία είναι το κοινό όραμα για μια ισχυρή Ελλάδα.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε στα πρώτα του πολιτικά βήματα, θυμίζοντας ότι το 2014 ο Αντώνης Σαμαράς τον συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, όταν ήταν μόλις 26 ετών. Όπως είπε, μία από τις πρώτες περιοδείες που πραγματοποίησε τότε ήταν στην Καλαμάτα, σημειώνοντας ότι η Μεσσηνία κατέχει ξεχωριστή θέση στην προσωπική και πολιτική του διαδρομή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως. Παρέστησαν επίσης οι ευρωβουλευτές, Δημήτρης Τσιόδρας και Φρέντης Μπελέρης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, κομματικά στελέχη, μέλη και φίλοι της ΝΔ από τη Μεσσηνία.
