Την απόκτηση του Ντάνιελ Ποντένσε ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.
Ο 22χρονος Πορτογάλος εξτρέμ που αγωνιζόταν μέχρι φέτος στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ήταν βασικός μεταγραφικός στόχος των «ερυθρόλευκων» εδώ και μέρες και είχε βρεθεί στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Ο Ποντένσε είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Σπόρτινγκ κι από εκεί βρέθηκε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2015. Μεσολάβησε μόνο ένα διάστημα μισής σεζόν, το 2016-2017 που αγωνίστηκε δανεικός στην Μορεϊρένσε και επέστρεψε στο μεγάλο κλαμπ της Λισσαβόνας. Τη σεζόν που τελείωσε έπαιξε 7 ματς βασικός και 5 ως αλλαγή στο πρωτάθλημα,είχε άλλες 3 συμμετοχές στο κύπελλο και μια συμμετοχή στο Champions League. Είχε αγωνιστεί βασικός, στο εντός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα!
Με την απόκτηση του νεαρού Πορτογάλου, ανοίγει ο δρόμος για να δρομολογηθούν αποχωρήσεις στις μέσο-επιθετικές θέσεις, με κύριους υποψήφιους τους Μάριν και Πάρντο.
