Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μπορεί η Παρί Σεν-Ζερμέν να βρίσκεται πλέον εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αυτό δεν μειώνει το ενδιαφέρον των αγορών της Απω Ανατολής για τους σούπερ σταρ της. Με το σκεπτικό αυτό, η Λιγκ 1 είχε προγραμματίσει τη χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση των Παριζιάνων με τη Νις στις 2 το μεσημέρι.

Τελικά, οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες απόλαυσαν ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την Παρί να επικρατεί 2-1.

Γκολ, φάσεις, σασπένς και το νικητήριο γκολ να έρχεται στο 82ο λεπτό από τον Ντάνι Αλβες, το πρώτο του στο πρωτάθλημα Γαλλίας. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Αλάν Σεν-Μαξιμέν, που άνοιξε και το σκορ στο 17’.

Ομως τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ανχελ ντι Μαρία ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, δίνοντας και το σύνθημα για σερί ευκαιριών και στις δύο εστίες.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι είχε δοκάρι για τη Νις στο 76’, αλλά όλα κρίθηκαν έξι λεπτά αργότερα από τον Αλβες… Η Παρί έχει φθάσει στους 83 βαθμούς από 31 αγώνες.

Πρόκειται για το υψηλότερο σύνολο βαθμών από μία ομάδα στη φάση αυτή της Λιγκ 1, από τότε που ισχύει το βαθμολογικό σύστημα 3-1-0. 

Στην άλλη άκρη της Γαλλίας, στον Βορρά, οι παίκτες της Λιλ έδειξαν ότι πήραν το μήνυμα από την έντονη αντίδραση των οπαδών τους την περασμένη εβδομάδα. Μπήκαν δυνατά στον αγώνα εναντίον της Μονακό και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 16′ με τον Μοτιμπά. Στο πρώτο ημίωρο, θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω το σκορ, όμως δεν τα κατάφεραν.

Τελικά, τιμωρήθηκαν από τη Μονακό, που σκόραρε με την πρώτη της σοβαρή επίθεση, χάρη στο 8ο γκολ του Ρόνι Λόπες στους τελευταίους 9 αγώνες των Μονεγάσκων.

Οι Λιλουά δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ της ισοφάρισης και δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα από τον Στέφαν Γιόβετιτς στο 61′.