Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Φινλανδία έγινε η πρώτη και μοναδική ομάδα από την ευρωπαϊκή ζώνη που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Οι άλλες 11 θα ξεκαθαρίσουν οριστικά στα δύο «παράθυρα» που απομένουν και θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο. Πλέον, μία μία οι 24 ομάδες αρχίζουν να ανακοινώνουν τις τελικές δωδεκάδες με τις οποίες θα πορευτούν στο Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει (την Πέμπτη για τους ομίλους της Τιφλίδας και της Κολονίας και την Παρασκευή για τους ομίλους της Πράγας και του Μιλάνου στον οποίο μετέχει η Ελλάδα).

Η Ελλάδα ίσως να γίνει η ομάδα που θα καταλήξει την τελευταία στιγμή στο ρόστερ, από τη στιγμή που έχει τέσσερις τραυματίες οι οποίοι εν δυνάμει είναι βασικοί. Λογικά θα προλάβουν οι Παπαγιάννης, Παπαπέτρου και Κώστας Αντετοκούνμπο, ενώ μεγάλη μάχη δίνει ο Σλούκας ο οποίος ενδέχεται να δηλωθεί και να ταξιδέψει αργότερα από την υπόλοιπη αποστολή που αναχωρεί αύριο.

Οπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι, ο σέντερ του Ολυμπιακού, Μουσταφά Φαλ, πρόλαβε την κούρσα με τον χρόνο και θα συμπεριληφθεί στη 12άδα για το Ευρωμπάσκετ. Η υπομονή του Κολέ έδειξε πόσο χρήσιμο τον θεωρεί και γι’ αυτό τελικά έκοψε το Μουχαμαντού Ζαϊτέ. Ο κόουτς της Ιταλίας, Τζιανμάρκο Ποτσέκο, κάλεσε πίσω τον 29χρονο σέντερ της Βενέτσια, Αμεντέο Τεσιτόρι, για να πάρει τη θέση του τραυματία Ντανίλο Γκαλινάρι στη 12άδα.

Η Σλοβενία, που επανεμφανίζεται στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 2017 που ήταν το τελευταίο που είχε γίνει, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της με αρχηγό τον Γκόραν Ντράγκιτς και ηγέτη τον 23χρονο NBAer πλέον, Λούκα Ντόντσιτς.