ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ετοιμη να κατακτήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της είναι η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Σαρωτική στον χθεσινό πρώτο τελικό του Challenge Cup, παρέσυρε με 3-0 τη Μακάμπι μέσα στο Τελ Αβίβ και με δεδομένη την επίδειξη ανωτερότητας που έκανε, μένει πλέον να τελειώσει τη δουλειά και να σηκώσει την κούπα στη ρεβάνς που θα γίνει στις 15 του μήνα στο ΣΕΦ, παρουσία 14 χιλιάδων οπαδών του.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, με «όπλα» το μπλοκ και το σερβίς, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Μακάμπι που χρησιμοποίησε τη «Shlomo Group Arena» (3.500 θεατών), έδρα της Χάποελ Τελ Αβίβ, που ήταν κατάμεστη από φίλους της «ομάδας του λαού». Πήρε το κρίσιμο πρώτο σετ 25-20, το δεύτερο με εντυπωσιακό φίνις 25-23 και μετέτρεψε το τρίτο σε παράσταση για έναν ρόλο με 25-14.

Ωστόσο, τόσο ο Ιταλός τεχνικός, όσο και οι παίκτες του, πρώτα αφιέρωσαν τη νίκη στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με την ίδια σοβαρότητα και πάθος, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανατροπή που έκαναν οι ίδιοι στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. «Ανυπομονώ να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας» δήλωσε ο Τζουλιάνι, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η ομάδα του «έπαιξε καλύτερα απ’ όσο περίμενε».

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης, το 1996 και το 2005.