Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για αντισυνταγματική τροπολογία, η οποία δεν διαφυλάσσει τα προσωπικά δεδομένα των ανήλικων μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών ενώ τονίζουν ότι «δεν γίνεται να διαφυλαχθεί η διδασκαλία όταν όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται, σχολιάζονται και πιθανόν καταγράφονται».

Στο Ηράκλειο διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στις 12 το μεσημέρι, με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Αγωνιστική Παρέμβαση» αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «αντιδραστικό και απαράδεκτο μέτρο που προσβάλλει κάθε έννοια εργασιακής δημοκρατίας, παιδαγωγικής ελευθερίας, επιστημονικής δεοντολογίας και συλλογικής ευπρέπειας».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί ενάντια στην «Οργουελιανή», όπως την χαρακτηρίζουν, τροπολογία του Υπουργείου με την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο μέσω κάμερας.

Στην διαμαρτυρία ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί της «Αγωνιστικής Παρέμβασης», οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» καθώς και ηΕΛΜΕ Ηράκλειου.

Ανάλογη διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, την Τετάρτη 13 Μάη στις 12.30 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Στην κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας πως «σκοπός της κυβέρνησης της ΝΔ εξ αρχής είναι η αξιοποίηση της πανδημίας για την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, προστασίας προσωπικών δεδομένων και παιδαγωγικών αρχών και σχέσεων».

Διαμαρτυρία κατά του πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, διοργανώνει η τοπική ΕΛΜΕ στο Ρέθυμνο, την Τετάρτη 13 Μαΐου στη 1.00 μμ, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου. Όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Δέσποινα Νικολάου «πρόκειται για αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.

Τέλος σημειώνεται ότι ενάντια στην τροπολογία με τις κάμερες τάσσεται και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «μια απαράδεκτη, εκπρόθεσμη, αντισυνταγματική και πραξικοπηματικού χαρακτήρα ν-τροπολογία, που ενσωματώθηκε στα κλεφτά και στα μουλωχτά σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνθήκες «έκτακτης ανάγκης»».