Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην τοποθέτηση καμερών σε σχολικές μονάδες των Χανίων, προχωρά ο Δήμος, με στόχο να αποφευχθούν νέα περιστατικά βανδαλισμών. 

Ο Δήμος Χανίων έχει προϋπολογίσει ένα ποσό περίπου 25.000 ευρώ για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, κυρίως της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι περισσότεροι βανδαλισμοί λαμβάνουν χώρα τις βραδυνές ώρες, σε γυμνάσια και λύκεια.

Η τοποθέτηση αναμένεται να γίνει όπου υπάρχει σύμφωνη γνώμη γονέων και σχολικών κοινοτήτων, καθώς, παρότι πλέον η νομοθεσία έχει απλοποιήσει τη διαδικασία τοποθέτησης, (χρειάζεται μόνο ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων και η σύμφωνη γνώμη της Σχολικής κοινότητας), η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σχολεία, λόγω αντιδράσεων από γονείς.

Κάμερες έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας στη Σούδα, ενώ σε μελέτη είναι η τοποθέτηση στο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου σημειώθηκαν οι τελευταίοι βανδαλισμοί, όπως επίσης και στο ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου.

Με πληροφορίες από τα «Χανιώτικα Νέα»