Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Πολιτική δίωξη» χαρακτήρισε το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων την μήνυση η οποία κατατέθηκε εναντίων του, για διατάραξη της ησυχίας των περιοίκων, κατά τη διοργάνωση του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο υπερβάλλων ζήλος των οργάνων της τάξης και της ησυχίας οφείλεται σε καθαρά πολιτικούς λόγους» και ότι ενοχλεί η μαζικότητα προσέλευσης χιλιάδων πολιτών, τις ημέρες του φεστιβάλ.

Μάλιστα σημειώνουν ότι ανάλογος ζήλος δεν υπάρχει στις περιπτώσεις της διατάραξης κοινής ησυχίας από συναυλίες στην πόλη ή από την έντονη μουσική των νυχτερινών μαγαζιών.

Τέλος το Στέκι καλεί τους πολίτες σε μαζική παρουσία στα δικαστήρια, την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ημέρα εκδίκασης των μηνύσεων.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου:

Την Δευτέρα 26/02/2018 γίνεται δικαστήριο μετά από μήνυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων σύμφωνα με  την οποία κατηγορείται το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών για διατάραξη της ησυχίας των περιοίκων κατά τη διοργάνωση του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Οι μηνύσεις μάλιστα δεν είναι μία ούτε δύο, αλλά 4! Δύο μηνύσεις για κάθε μέρα του φεστιβάλ! 

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό γιατί δείχνει ότι τα όργανα της τάξης έχουν επιλεκτικά αυτιά. Δεν είναι ευαίσθητα όταν τραγουδάνε στο στάδιο μεγάλοι τροβαδούροι του ελληνικού πενταγράμμου όταν ξεσηκώνεται από τα μεγάφωνα ολόκληρη η πόλη, ούτε ενοχλούνται από τις επανειλημμένες καταγγελίες πολιτών για το θόρυβο που προκαλούν τα μπαράκια στην παλιά πόλη κάθε βράδυ. 

Εκείνο που τους ενοχλεί είναι το αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Δικαιολογημένα λοιπόν πιστεύουμε ότι ο υπερβάλλων ζήλος των οργάνων της τάξης και της ησυχίας οφείλεται σε καθαρά πολιτικούς λόγους. 

Το αντιρατσιστικό φεστιβάλ έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη των Χανίων. Αυτό δείχνει η μαζικότητα προσέλευσης χιλιάδων πολιτών τις μέρες του φεστιβάλ, που έχει καθιερωθεί ως η μαζικότερη ανοιχτή εκδήλωση που γίνεται στο Δήμο Χανίων. 

Διοργανώνεται από αντιρατσιστικές οργανώσεις της πόλης εδώ και 12 χρόνια, χωρίς χορηγούς, ενάντια σε λογικές κατανάλωσης, συλλογικά ακηδεμόνευτα και δημιουργικά. Κανείς από τους καλλιτέχνες δεν πληρώνεται για την προσφορά του και η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Με συζητήσεις, συναυλίες, γεύσεις από όλο τον κόσμο σπάμε το φόβο των αποκλεισμένων και απαντάμε ενωμένα στις φασιστικές προκλήσεις. 

Μήνυση έγινε και κατά τη διοργάνωση του φετινού Αντιπολεμικού Διήμερου, που γίνεται και αυτό κάθε χρόνο στο πάρκο και οργανώνεται από την Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, μετά την εκδίκαση της οποίας υπήρξε αθώωση των εκπροσώπων της. 

Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά με τη μαζική παρουσία αλληλέγγυων τη Δευτέρα 26/02 στα δικαστήρια οι μηνύσεις θα πέσουν στο κενό και θα υπάρξει αθώωση των εκπροσώπων μας. 

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/02 ΩΡΑ 10:00 π.μ  ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ