Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Aπόψε (21.00) το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φιλοξενεί μια ορχήστρα ξεχωριστή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Περισσότεροι από 343 έφηβοι μουσικοί από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στη σκηνή κάτω από τον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης, σε μια κοινή συναυλία της Νεανικής Ορχήστρας Sistema Europe (Sistema Europe Youth Orchestra – SEYO).

Την ορχήστρα θα διευθύνουν διεθνώς καταξιωμένοι μαέστροι, που συνδέονται με το κίνημα El Sistema: Μπρούνο Κάμπο και Σαμουέλ Μάτους (Γουατεμάλα), Ετιέν Αμπελέν (Ελβετία), Χουάν Κάρλος Ματζιοράνι, Φέλιξ Μπρισένιο και Ρον Ντέιβις Αλβαρεζ (Βενεζουέλα), Φαίδρα Γιαννέλου (Ελλάδα).

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Χέντελ, Μπετόβεν, Μπραμς, Μπιζέ, καθώς και επιλεγμένα κομμάτια ελληνικής και αραβικής παραδοσιακής μουσικής. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση το έργο «Ταξίδι» του συνθέτη Αλέξανδρου Μαρκέα.

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12-35 €, φοιτητικό: 7 €, ανέργων/ΑμεΑ: 5 €.

Διακεκριμένα σύνολα και σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιφυλάσσει το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στου φίλους του στο Μουζάκι. Συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο του «Mouzaki Palace Hotel» θα εμφανιστούν μέχρι τις 4 Αυγούστου αξιόλογοι καλλιτέχνες, σολίστ και μουσικά σύνολα από Ιταλία, Ελλάδα και Σερβία.

Απόψε (21.00) συναυλία του ιταλικού ντουέτου άρπας με την Albarosa Di Dieto και την Emanuela De Zarlo. Αύριο την ίδια ώρα συναυλία της ιταλικής ορχήστρας δωματίου Opus in Musica, υπό τη διεύθυνση του Angelo Palmisano.

Tην Πέμπτη η Σέρβα σοπράνο Sanjia Milinkovits ερμηνεύει γνωστές άριες από όπερες, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Παρασκευή με master class άρπας.

Γιορτές της Πέτρας

Η Κίνηση Πολιτών «Ανθη της Πέτρας», στο πλαίσιο των καθιερωμένων θερινών εκδηλώσεων, διοργανώνει «Γιορτές της Πέτρας 2017» στα Λαγκάδια το διάστημα 1-5 Αυγούστου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας.

Οι γιορτές ξαναζωντανεύουν αφενός την τέχνη της πέτρας με ένα εργαστήρι Πέτρας (Αίθριο ΚΕΠ Λαγκαδίων) και αφετέρου τις μνήμες με μια κοινωνική ακτινογραφία της ευρύτερης περιοχής, όπως αυτή αναδύεται από τη ματιά ενός σημαντικού περιηγητή του 19ου αιώνα, του Χρήστου Κορύλλου.

Στις δράσεις του εργαστηρίου θα πάρουν μέρος διακεκριμένοι ομιλητές: Βασίλης Γκανιάτσας καθηγητής ΕΜΠ, Μανόλης Κορρές ομ. καθηγητής ΕΜΠ-ακαδημαϊκός, Αργύρης Πετρονώτης ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, Γιώργος Πετράκης αρχιτέκτονας. Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση γλυπτών του Μιχάλη Κάσση.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού (1-9/8), που έχει εξελιχθεί πλέον σε πολιτιστικό θεσμό διεθνούς εμβέλειας, επιστρέφει για έβδομη χρονιά, με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Υδρα, στον Πόρο, στα Κύθηρα και για πρώτη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων.

Οπως κάθε χρόνο, το μουσικό σύνολο Leonardi Ensemble θα συμπράξει με μουσικούς διεθνούς φήμης και θα παρουσιάσουν επτά συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας. Απόψε (21.00) θα τους συναντήσουμε στα Μέθανα με Μπαχ και αύριο στον Γαλατά με Ντεμπισί, Μπετόβεν, Σούμαν.

• Δείτε στη γενική ατζέντα της ημέρας τα σημαντικότερα γεγονότα σε πολιτική, οικονομία, κοινωνία, πολιτισμό και αθλητισμό.