Η ατζέντα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ατζέντα Ηλεκτρονική ατζέντα | EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πολιτική 

Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για επίσημη επίσκεψη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης:

[Ώρα Ελλάδας - Ώρα τοπική]

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου - Ουάσιγκτον

  • 16:30 - 09:30, Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Πενς.
  • 19:00 - 12:00, Γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες παρατιθέμενο από το Business Council for International Understanding.
  • 21:30 - 14:30, Ομιλία στο Brookings Institution.

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Θα έχει σειρά επαφών με πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες της χώρας.

⇒ Ψήφιση του νομοσχεδίου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος. 

⇒ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, θα μεταβεί στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ (18.00), για να απονείμει τα Δημοσιογραφικά Βραβεία «Κωνσταντίνος Καλλιγάς», σε τελετή που διοργανώνει η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

⇒ Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εγκαινιάζει τη νέα αγροτική φυλακή γυναικών στον Ελεώνα Θηβών στις 10.00 π.μ.

Οικονομία 

⇒ Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες στο πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ. Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας ως και 6/11/2017.

Κοινωνία 

Συνέντευξη τύπου διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας (11.00 π.μ.) στο χώρο του υπουργείου με αντικείμενο το πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. 

⇒ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στις 18 και στις 25 Οκτωβρίου, στην Ιόνια Οδό και ειδικότερα στο τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων στη θέση Αβγό και της Εγνατίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, των σηράγγων Αμπελιάς.

⇒«Ο αγώνας κατά της υφαρπαγής α' κατοικιών θα συνεχιστεί παρά τη συκοφάντηση που δέχεται το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών. Δίνουμε μαζικά δυναμικό «παρών» στα Ειρηνοδικεία και την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 3 μ.μ.» αναφέρει το κάλεσμα της ΛΑ.Ε. 

Πολιτισμός​

⇒Μια απολαυστική σάτιρα που αντλεί από την κλασική δραματουργία,το μελόδραμα, τη λογοτεχνία του φανταστικού, έως την παρωδία των ταινιών τρόμου «Η Κατάρα της Ιρμα Βεπ» του Charles Ludlam, ανεβαίνει στις 20 Οκτωβρίου στο Θέατρο Βρετάνια.

⇒ Συνολικά 68 εικαστικοί καλλιτέχνες παίρνουν μέρος με 90 έργα στην έκθεση μικρογλυπτικής που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στην αυλή του κτιρίου της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, στο Θησείο (Αγ. Ασωμάτων 31). Μέχρι 22 Οκτωβρίου, καθημερινά, 11.00-21.00. 

⇒ Η έκθεση «Sea(e)scape» του εικαστικού Στέλιου Σπυριδάκη εγκαινιάζεται σήμερα στο Εργαστήριο Τέχνης στο Γκάζι (Δυαλέων 15 α ́όροφος), σε επιμέλεια Τατιάνας Αγαπητού και κείμενο Δημήτρη Καρατζά. 

 Όλες οι συναυλίες και εκδηλώσεις στην ατζέντα της efsyncity

Ψυχαγωγία

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης

Αθλητικές μεταδόσεις

* Η σελίδα ανανεώνεται καθημερινά

 
Μέλος της
ΕΝΕΔ