Η ατζέντα της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ατζέντα Ηλεκτρονική ατζέντα | EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πολιτική 

⇒ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, στις 20.00, θα συναντηθεί με τον τέως Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

⇒ Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018 με γενικό τίτλο «Ευρωπαϊκή προοπτική και συνδεσιμότητα, βιομηχανική ανάπτυξη και συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια». Η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης, που οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

  • 17:45 Συνάντηση με την ΠΘ της Σερβίας Ana Brnabic στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
  • 18:30 Ομιλία του Πρωθυπουργού στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018.

⇒ Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Οικονομία 

⇒ Σε ειδική συνεδρίαση του EuroWorking Group που θα αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, θα συζητηθεί το ζήτημα σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι αναμένεται να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις, οι οποίες θα προωθηθούν στη συνέχεια στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Κοινωνία

⇒ Με εισήγηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ξεκινούν στις 9.30 το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων του Υπουργείου (Β. Σοφίας 15, 1ος όροφος) οι εργασίες της 2ης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου για την Κωδικοποίηση και την Αναμόρφωση της Ελληνικής Νομοθεσίας.

Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά παραχωρούν συνέντευξη Τύπου στις 11.30 π.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με θέμα: Αποτελέσματα του προγράμματος προώθησης του Αθλητισμού στους Δήμους της Π.Ε. Πειραιά, με δράσεις για: Μαθητές και μαθήτριες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εργα συντήρησης, ανακατασκευής και αναβάθμισης υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργίας νέων.

Πολιτισμός​

 Όλες οι συναυλίες και εκδηλώσεις στην ατζέντα της efsyncity.  

Ψυχαγωγία

 

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης

Αθλητικές μεταδόσεις

* Η σελίδα ανανεώνεται καθημερινά