Η ατζέντα της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2017

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ατζέντα Ηλεκτρονική ατζέντα | EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πολιτική 

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, στις 12 το μεσημέρι, θα δεχθεί σε ακρόαση τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανούα.

Οικονομία 

 Ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή τους για χρονικό διάστημα 12 μηνών στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α’ 205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Κοινωνία 

 Στις 12 το μεσημέρι συνεχίζεται η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τον πρόεδρο του Οικοτροφείου Πειραιά. 

​ Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 50χρονος που τραυμάτισε ελαφρά αστυνομικό σε ταβέρνα, στην περιοχή Πάλτση Νοτίου Πηλίου.

Πολιτισμός​

 Μια από τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου που συζητήθηκαν πολύ φέτος το καλοκαίρι, η «Αλκηστη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Απόψε στις 21.00 παίζουν στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον κι αινιγματικό έργο ήταν η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Ευαγγελάτου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η συνύπαρξη τραγικών και κωμικών στοιχείων στο έργο, καθώς και το αινιγματικό τέλος του, προκαλεί πάντα ατελείωτες συζητήσεις για το είδος στο οποίο ανήκει. Παράλληλα, η εμφανής σοφιστική επίδραση στο κείμενο πυροδότησε μια σειρά από θέματα ηθικής των διαπροσωπικών σχέσεων: ποιος αξίζει περισσότερο να ζήσει, ποιος να πεθάνει και για ποιο λόγο; Μπορεί η πραγματικότητα του θανάτου να ανατραπεί χωρίς συνέπειες; Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρία Κίτσου, Γιάννης Φέρτης, Κώστας Βασαρδάνης, Σωτήρης Τσακομίδης, Δημήτρης Παπανικολάου. Τιμές: 15 ευρώ, 12 μειωμένο. 

 Με κοινό παρονομαστή τη σύγχρονη νεοελληνική τέχνη η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει διάφορες εκφάνσεις της σύγχρονης ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής υιοθετώντας ενημερωμένες πρακτικές και εκπαιδευτικά προγράμματα με βιωματική προσέγγιση από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της. 

Στο πλαίσιο της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης «Τρεις γενιές ελληνικής ζωγραφικής-χαρακτικής», με έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου οι μικροί φίλοι θα γνωρίσουν απλές έννοιες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και θα προσπαθήσουν να στήσουν οι ίδιοι τη δική τους έκθεση μέσα από το διαδραστικό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα. Αφορά παιδιά 6-12 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη. Ο σχεδιασμός/υλοποίηση έγινε από τις: Α. Γκούνη, Μ. Γούλα, Α. Διαμαντή, Ε. Ζανέτα, Δ. Ρασάικου.  

Όλες οι συναυλίες και οι μουσικές εκδηλώσεις στο efsyn city.

Ψυχαγωγία

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης

Αθλητικές μεταδόσεις

* Η σελίδα ανανεώνεται καθημερινά