Νότια Αφρική
Για δεύτερη μέρα η αστυνομία χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες για να διαλύσει τους διαδηλωτές που έχουν κλείσει τους δρόμους με οδοφράγματα και φωτιές. Γιατί διαδηλώνουν; Ελα μου ντε, αφού κατάφεραν μετά από δεκαετίες αιματηρών αγώνων να ανατρέψουν το απαρτχάιντ και να πάνε σε εκλογές μέσα από τις οποίες έφεραν στην κυβέρνηση το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο, διαπίστωσαν ότι η μέχρι τότε λευκή οικονομική ολιγαρχία άφησε πίσω της ένα κάρο θεσμικά οδοφράγματα σε οποιαδήποτε αλλαγή, οικονομική, πολιτική ή κοινωνική. Ετσι, μετά από κάποιες δεκάδες χρόνια χωρίς το φυλετικό απαρτχάιντ, το οικονομικό απαρτχάιντ καλά κρατεί, αναπαράγοντας και μεγεθύνοντας τις ανισότητες. Στους πλούσιους έχουν προστεθεί και ολίγοι μαύροι και έχουν γίνει πολύ πλουσιότεροι, ενώ στους φτωχούς έχουν προστεθεί και αρκετοί λευκοί και έχουν γίνει πολύ φτωχότεροι χωρίς καμία ελπίδα αυτό να αλλάξει.
Κολομβία

Σκάφη της αμερικανικής ακτοφυλακής κυνηγούν ύποπτα για μεταφορά κοκαΐνης θαλάσσια οχήματα με στόχο να εξαλείψουν το εμπόριο ναρκωτικών από τη νοτιοαμερικανική χώρα προς τις ΗΠΑ. Α, μόλις τελειώσουν με αυτόν τον στόχο, να θυμηθούν οι ακτοφύλακες να πιάσουν από ένα κύπελλο και να αδειάσουν τον ωκεανό.
Τσεχία

Κι εμένα με ενδιαφέρει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και καταναλώνω ασύστολα ιστορικά βιβλία και ντοκιμαντέρ. Απ’ αυτό όμως μέχρι να συμμετάσχω στην επέτειο για το τέλος του πολέμου ντυμένος με βιντάζ αμερικανική στρατιωτική στολή, όπως κάνει ο λεβέντης της φωτογραφίας, νομίζω έχει μεγάλη απόσταση. Αντε, και του χρόνου, Μπάτμαν.
Βατικανό

Εξαιρετικό παρεάκι αριστερά ο συντηρητικός Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεχόφερ και στο κέντρο ο επίσης συντηρητικός και Γερμανός πρώην Πάπας Βενέδικτος – οι υπόλοιποι είναι της προσκολλήσεως είτε του ενός είτε του άλλου. Τι κάνουν; Εχουν στήσει ένα αυτοσχέδιο παρτάκι για τα 90ά γενέθλια του πρώην ποντίφικα, μιλάμε για τρελό κέφι. Πάντως ο Βενέδικτος κάνει ζωάρα – αμ παραιτήθηκε από πάπας, αμ πλακώθηκε στις μπίρες.
