Σε κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του ΙΚΑ προχώρησαν χθες μέλη της Λαϊκής Ενότητας, με την ηγεσία της παράταξης να δίνει το «παρών» έξω από το κτίριο του Ιδρύματος. Αναλυτικότερα, η κατάληψη ξεκίνησε νωρίς το πρωί ως μορφή διαμαρτυρίας και απαίτησης να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό και φορολογικό το οποίο η ΛΑ.Ε. θεωρεί «ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία». Στο πλαίσιο της κατάληψης, αναρτήθηκε μεγάλο πανό με το σύνθημα «Οποιος κόβει συντάξεις, κόβει ανθρώπινες ζωές».
Εξω από το κτίριο του ΙΚΑ ήταν επίσης συγκεντρωμένα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, παρουσία του επικεφαλής της, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και των μελών της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., Δημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκου, Δέσποινας Σπανού, Σόφης Παπαδόγιαννη, Νίκου Γαλάνη, Γιάννη Τόλιου και Παναγιώτη Μαντά.
Στη συνέχεια, τα μέλη της ΛΑ.Ε. ενώθηκαν στην Ομόνοια με διαδηλωτές πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχους πυροσβέστες, για να καταλήξουν στην πλατεία Συντάγματος, όπου στο στέκι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Συνταξιούχων υπέγραψαν το κείμενο που αυτή διακινεί σε όλη την Ελλάδα, με αίτημα τη μη κατάθεση και τη μη ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων.
Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Π. Λαφαζάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό έκτρωμα δεν πρέπει να κατατεθεί καν και πολύ περισσότερο να ψηφιστεί. Οσοι τα ψηφίσουν θα φύγουν και θα φύγουν νύχτα. Αυτές τις ώρες χρειάζεται να εξαπλωθεί ένα μεγάλο κύμα, ένα πραγματικό τσουνάμι, λαϊκών αντιδράσεων και αγώνων, που θα σαρώσουν τα κυβερνητικά μέτρα και τα μνημόνια, για μια νέα δημοκρατική αντιμνημονιακή πορεία της χώρας».
