Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίς σήμερα το πρωί ότι έπληξε υποδομές της Χεζμπολά στο νότιο Λίβανο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι «έπληξαν υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολά σε πολλές περιοχές του νότιου Λιβάνου», μεταξύ των οποίων ένας «χώρος εκτόξευσης» που χρησιμοποιείτο για να εξαπολύονται επιθέσεις.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι στοχοθέτησε συγκρότημα εκπαίδευσης της δύναμης αλ Ραντουάν, μιας επίλεκτης ομάδας, πεδία βολής, χώρους εκπαίδευσης για τη χρήση διάφορων τύπων όπλων και στρατιωτικές δομές της Χεζμπολά .

Παρά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2024 μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολά , οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να εξαπολύουν τακτικά επιθέσεις εναντίον προπυργίων της λιβανέζικης οργάνωσης και να ελέγχουν πέντε συνοριακά σημεία στον νότιο Λίβανο.

Στις αρχές Νοεμβρίου το Ισραήλ είχε απειλήσει να εντείνει τις επιθέσεις του στον Λίβανο, καταγγέλλοντας τη Χεζμπολά ότι «επανεξοπλίζεται».

Η Χεζμπολά αποδυναμώθηκε από τον πόλεμο με το Ισραήλ, κυρίως λόγω της δολοφονίας του ιστορικού της ηγέτη Χάσαν Νασράλα σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό τον Σεπτέμβριο του 2024.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει την πίεση στις λιβανέζικες αρχές να αφοπλίσουν την οργάνωση, κάτι στο οποίο αντιτίθενται η Χεζμπολά και οι σύμμαχοί της επικαλούμενοι κυρίως τη συνεχιζόμενη παρουσία των ισραηλινών δυνάμεων στο έδαφος του Λιβάνου.