H Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζει τη… μοναχική της πορεία προς την ανάκτηση του τίτλου της Λιγκ 1. Μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Σεντ Ετιέν βρίσκεται 15 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μαρσέιγ και 16 από την τρίτη Νις, καμία από τις οποίες δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την ισοπαλία μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν νωθρά στον αγώνα τους με τους «στεφανουά» και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ύστερα από «πούλημα» της μπάλας από τον Ντανίλο που εκμεταλλεύτηκε ο Μπουανγκά στο 16’. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο ανέκτησε γρήγορα την αυτοσυγκέντρωσή της και πέρασε στην επίθεση. Το δίδυμο Λιονέλ Μέσι – Κιλιάν Μπαπέ έχει αρχίσει να αποκτά αυτοματισμούς.
Ο Αργεντινός βρήκε τον Γάλλο στο 42’ με μια εξαιρετική πάσα για την ισοφάριση. Λίγο μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα, στο 47’, η συνεργασία τους έβγαλε και δεύτερο γκολ, το 156ο του Μπαπέ, με το οποίο έπιασε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη δεύτερη θέση των ιστορικών σκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 23χρονος επιθετικός από εκτελεστής έγινε δημιουργός στο 52’ πασάροντας στον Ντανίλο για το 3-1, με το οποίο ο Πορτογάλος εξιλεώθηκε για την γκάφα του στο γκολ των φιλοξενούμενων.
Παρεμπιπτόντως η ισοφάριση της επίδοσης του Ιμπραΐμοβιτς στάθηκε η αφορμή για τους Γάλλους δημοσιογράφους να «στριμώξουν» τον νεαρό Γάλλο επιθετικό με ερωτήσεις για το κατά πόσο εποφθαλμιά και το απόλυτο ρεκόρ του συλλόγου, αυτό του Εντινσον Καβάνι με 200 τέρματα. «Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν». Κάτι που ερμηνεύτηκε από τον γαλλικό Τύπο ως πρόθεση του Μπαπέ να μείνει στη γαλλική πρωτεύουσα και να αγνοήσει τις σειρήνες από τη Μαδρίτη.
