«Στην πάλη μας με έπιασε από τον λαιμό και με έσφιγγε. Τα χέρια του ήταν σαν ζωγραφιά στον λαιμό μου για πολλές μέρες. Με χτύπησε με τον αγκώνα του πάνω στην τομή κι εγώ λιποθύμησα» – αυτή είναι η συγκλονιστική περιγραφή στην ΕΡΤ της γυναίκας που κατήγγειλε τον Παύλο Χαϊκάλη για απόπειρα βιασμού. Ηταν μόλις 25 χρόνων κι είχε μόλις υποβληθεί σε χειρουργείο μαστού, εκείνος, όπως καταγγέλλει, τη χτύπησε στην τομή που είχε στον μαστό.
Το πανελλήνιο είχε συγκλονιστεί από την καταγγελία της – κι αυτή δεν ήταν η μόνη για τον γνωστό ηθοποιό, άλλες τέσσερις γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση. Κι ενώ το κοινό τού έχει γυρίσει την πλάτη στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, μια θεατρική ομάδα στον Πύργο Ηλείας φτάνει στο σημείο να κάνει κατάληψη στο δημοτικό θέατρο για να… υπερασπιστεί το δικαίωμα του Παύλου Χαϊκάλη στην καλλιτεχνική δημιουργία!
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Δούρειος Ιππος» -με μοναδική πολιτική στήριξη από έναν ακροδεξιό δημοτικό σύμβουλο- βάλλει κατά του δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού του δήμου γιατί ανακάλεσαν την παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου για το ανέβασμα της παράστασης με πρωταγωνιστή τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Κατάκολο για να… αφιερωθεί στην αστρολογία. Ο δήμος, που συμμετέχει σε δράσεις για τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, πολύ σωστά (αν και όψιμα) αποφάσισε πως δεν μπορεί να διατεθεί το δημοτικό θέατρο σε μια ομάδα με πρωταγωνιστή κάποιον που πρωταγωνίστησε επίσης σε περιστατικά έμφυλης βίας.
Η θεατρική ομάδα με την ανακοίνωσή της προσβάλλει το κίνημα #metoo και όλα τα θύματα χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες τους «φήμες ή κουτσομπολιά», ενώ ξεπλένει τους θύτες αφού ζητά αποδείξεις από τα θύματα και καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων ώστε να γίνουν πιστευτές οι ιστορίες τους. Ολα αυτά στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και της τέχνης… Ε όχι!
