ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με μια εντυπωσιακή τοιχογραφία ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις καλλιτεχνών στην πόλη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Πέντε γνωστοί καλλιτέχνες street art, όχι μόνο από την Ελλάδα (Blaqk, Jamer, Kez, Same84) αλλά και από την Ιταλία (ο 2501 ήρθε με έξοδα του στην Αθήνα), δημιούργησαν μια μεγάλη τοιχογραφία που άλλαξε την όψη του πεζόδρομου της οδού Θεσσαλονίκης.

Κάθε ένας από τους πέντε street artists άφησε το «αποτύπωμά» του σε περίπου 6 μέτρα από τα συνολικά 30 που τους διατέθηκαν. Ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου και ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους το βράδυ της Κυριακής δίνοντας ευκαιρία σε πολύ κόσμο να τους παρακολουθήσει «εν δράσει».

Η τοιχογραφία έγινε με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων που διέθεσε τον τοίχο για τον σκοπό αυτό στην πολύ γνωστή ομάδα «UrbanAct», η οποία είχε τη διοργάνωση και επιμέλεια. Επίσης το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στήριξε ενεργά τη δράση αυτή και με οικονομικούς πόρους. Ανάλογες δράσεις γίνονται συχνά στο εξωτερικό, όπου κάθε καλλιτέχνης αφήνει το δικό του «αποτύπωμα» στην πόλη. Η συγκεκριμένη υλοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση «2×2 The GrIt» στην TheProjectGallery που λειτουργεί μέχρι και την 1 Νοεμβρίου.