Η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη και ο χρυσός σταυρός του Δημήτρη Χορν ετοιμάζονται να αλλάξουν χέρια, αφού προ των πυλών είναι οι δύο μεγαλύτερες θεατρικές βραβεύσεις της χρονιάς.
Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» (7/3 στις 20.00, θέατρο «Χορν» – Αμερικής 10) για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού της περασμένης χρονιάς και αυτό της «Μελίνας Μερκούρη» (21/3 στις 20.00, Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη – Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα) για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της σεζόν που έφυγε και τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νεαρών ηθοποιών.
Το «Βραβείο Χορν», που πέρσι κέρδισε ο Μιχάλης Σαράντης, διεκδικούν τέσσερις ταλαντούχοι νεαροί ηθοποιοί.
Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης («Ρόκι Χόρορ Σόου», σε σκηνοθεσία Κ. Ρήγου), ο Κωνσταντίνος Γώγουλος («Η Εκδοχή του Μπράουνινγκ» και «Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία Ε. Σκότη), ο Αργύρης Πανταζάρας («ΑΩ» σε διασκευή-σκηνοθεσία δική του και «Βασιλιάς Λιρ» σε σκηνοθεσία Τομάς Παντούρ) και ο Γιώργος Παπαγεωργίου («Mojo» σε σκηνοθεσία Θ. Μοσχόπουλου).
Ενδιαφέρουσες και οι τέσσερις υποψήφιες για την καρφίτσα της Μελίνας, την οποία θα παραδώσει η Λένα Δροσάκη, περσινή νικήτρια.
Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη («Η Μεγάλη Χίμαιρα» σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου), η Ηρώ Μπέζου («Ο Αρντεν πρέπει να πεθάνει» σε σκηνοθεσία Χ. Φραγκούλη), η Κίττυ Παϊταζόγλου («Λίλιομ» σε σκηνοθεσία Θ. Μοσχόπουλου) και η Ιωάννα Παππά («Οδός Πολυδούρη» σε σκηνοθεσία Θ. Γκόνη).
Και τα δύο βραβεία είναι επαμειβόμενα και ανοιχτά στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.
