Το όνειρο του Στάθη Λιβαθινού φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά. Το Εθνικό Θέατρο ανακοινώνει τη λειτουργία Τμήματος Σκηνοθεσίας στη Δραματική Σχολή του. Για πρώτη φορά από κρατικό φορέα θα λειτουργήσει Τμήμα Σκηνοθεσίας με στόχο τη στελέχωση του ελληνικού θεάτρου με σκηνοθέτες καταρτισμένους επιστημονικά, ασκημένους πρακτικά και ευαισθητοποιημένους καλλιτεχνικά. Η φοίτηση στη Σχολή θα είναι τριετής και υποχρεωτική.
Δεδομένου ότι η διαδικασία έκδοσης του νέου προεδρικού διατάγματος βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ανακοινώνεται η διαδικασία που θα ισχύσει για τις αιτήσεις εγγραφής και τις εισαγωγικές εξετάσεις του σπουδαστικού έτους 2018-2019 στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου για το Τμήμα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής, οι οποίες θα γίνουν σε δύο στάδια:
Στο πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι καλούνται να εξεταστούν στην υποκριτική και στη σκηνοθεσία, στο δεύτερο στάδιο οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να οργανώσουν και να παρουσιάσουν σκηνοθετικούς αυτοσχεδιασμούς, σε θέματα και ζητούμενα που θα τους οριστούν κατά τη διάρκεια της εξέτασης, με τη συμμετοχή συνυποψηφίων τους. Ακόμα, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, των οποίων η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στο δεύτερο στάδιο, ενώ θα εξεταστούν γραπτά στην παρουσίαση προσωπικής ανάγνωσης – σκηνοθετικής προσέγγισης πάνω σε ένα έργο επιλογής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου (www.n-t.gr), συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση, η οποία θα αναρτηθεί την 1/7/2018. Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Σκηνοθεσίας, σύμφωνα με τον νόμο, δεν πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος (μέχρι 1/9/2018).
► Περισσότερες πληροφορίες στο site του Εθνικού Θεάτρου http://www.n-t.gr
