Ο Έλληνας σκηνοθέτης θα είναι ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, που στις 25 Μαΐου θα απονείμει τα βραβεία του 72ου Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο σηκώνει αυλαία στις 14 του μήνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, οι άλλοι τρεις άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες που θα περιστοιχίζουν τον πρόεδρο της επιτροπής, τον Μεξικανό σκηνοθέτη, Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, είναι οι εξής:
Ο Πολωνός σκηνοθέτης Πάβελ Παβλικόφσκι, ο Γάλλος σκηνοθέτης Ρομπέν Καμπιγιό, ο Γάλλος δημιουργός κόμικς και σκηνοθέτης Ενκί Μπιλάλ, η η Ιταλίδα σκηνοθέτης Αλίτσε Ρορβάχερ, η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελ Φάνινγκ, η Αμερικανίδα σκηνοθέτης Κέλι Ράιχαρντ και η ηθοποιός Μαϊμούνα Ν’Ντιάγε από την Μπουρκίνα Φάσο.
Με έμφαση στο καλλιτεχνικό σύγχρονο σινεμά των auteurs και στις σκηνοθέτριες, η φετινή διοργάνωση θα φέρει στο κόκκινο χαλί τους Τζιμ Τζάρμους, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Κεν Λόουτς αλλά και τον Μαραντόνα με τον Ελτον Τζον. Περισσότερα στο πρόσφατο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»: «Κύρος, λάμψη και φυλετική ποσόστωση».
