Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κυρίως από γυναίκες θα απαρτίζεται η κριτική επιτροπή του 71ου Φεστιβάλ Κανών, πρόεδρος της οποίας θα είναι η Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ. Οι άλλες τέσσερις γυναίκες της επιτροπής θα είναι οι ηθοποιοί Κρίστεν Στιούαρτ (ΗΠΑ), Λεά Σεϊντού (Γαλλία), η σεναριογράφος Άβα Ντι Βερνέ (ΗΠΑ) και η τραγουδίστρια Χαντζά Νιν (Μπουρούντι).

Οι τέσσερις άνδρες μέλη της είναι οι σκηνοθέτες Ντενί Βιλνέβ (Καναδάς), Αντρέι Ζβιάνγκιντσεφ (Ρωσία) και Ρομπέρ Γκεντιγκιάν (Γαλλία) και ο Ταϊβανέζος ηθοποιός Τσανγκ Τσεν.

Πέρυσι η επιτροπή, της οποίας πρόεδρος ήταν ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, έδωσε τον Χρυσό Φοίνικα στην ταινία «The Square» («Πλατεία») του Σουηδού Ρούμπεν ‘Εστλουντ.

Τον Χρυσό Φοίνικα φέτος διεκδικούν οι «βετεράνοι» σκηνοθέτες Ζαν-Λικ Γκοντάρ (Γαλλία-Ελβετία) και Σπάικ Λι (ΗΠΑ), αλλά και κινηματογραφιστές όπως ο Ιρανός Τζαφάρ Παναχί και ο Ρώσος Κιρίλ Σερεμπρένικοφ.

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 8 Μαΐου και η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 19 Μαΐου.