Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τοποθεσία: Χυτήριο. Ημερομηνίες: Παρασκευή και Σάββατο, 16 και 17 Οκτωβρίου. Ονομασία: Let me know! festival.

Συγκροτήματα: Keep Shelly In Athens, Baby Guru, Noise Figures, My Drunken Haze, Sexy Chrystians, Empty Frame, Pop Eye, Echo Train, Dusk και Birthmark. Δέκα τον αριθμό, η αφρόκρεμα της εγχώριας alternative σκηνής.

Πώς σας φαίνεται; Ωραίο δεν είναι το «Let me know! festival»; Αξίζει το διήμερο και με το παραπάνω.

«Σίγουρα αξίζει. Αν τώρα η Αθήνα είναι πόλη για ένα τέτοιο διήμερο, θα φανεί από το κατά πόσον ο κόσμος θα το αγκαλιάσει», μας λένε οι Keep Shelly in Athens.

«Το φεστιβάλ φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες μπάντες που παίζουν στην εναλλακτική σκηνή σήμερα, με τους περισσότερους από εμάς να είμαστε και καλοί φίλοι μεταξύ μας», επαυξάνουν και οι Echo Train. «Πιστεύουμε πως θα αποζημιώσουμε το κοινό που θα έρθει να “ταξιδέψει” μαζί μας».

Μία καλή αφορμή για να ξεφύγουμε και απ’ όσα μας ταλανίζουν, η μουσική και οι συναυλίες είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.

«Η μουσική είναι συναίσθημα, έκφραση, ξέσπασμα, δράση και αντίδραση, άρα και διέξοδος», επισημαίνουν οι Empty Frame. «Τα live είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, γιατί αυτός είναι ο “φυσικός” χώρος ενός μουσικού».

Από τα πολύ ενδιαφέροντα γκρουπ οι Empty Frame (αναζητήστε να ακούσετε το τελευταίο τους άλμπουμ «The blackbird flies») και από τα πολύ δημιουργικά:

Φέτος κάναμε το soundtrack για την τηλεοπτική σειρά “Ηρωίδες”, γράψαμε μουσική για μια παράσταση σύγχρονου χορού και τώρα συνεχίζουμε δουλεύοντας σε καινούριες συνθέσεις, ίσως και κάποια κυκλοφορία-έκπληξη». Είναι δύσκολο για ένα indie γκρουπ να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα; «Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να κάνεις σχεδόν οτιδήποτε.

Η μουσική δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Είμαστε πολλά χρόνια στον χώρο, δέκα ως Empty Frame, και έχουμε ζήσει τρελές καταστάσεις. Κλίκες, “γνωριμίες”, λαμογιές, δισκογραφικές κ.λπ. Εχουμε, βέβαια, γνωρίσει και πολύ σωστά άτομα, είδαμε και δημιουργικές πρωτοβουλίες.

Πάντα προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με άλλα γκρουπ, ώστε να προβάλλουμε συλλογικά τη δουλειά μας. Αυτό, δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητο και δεν φταίνε πάντα μόνο οι μουσικοί. Δεν είναι προβληματικό που τα τελευταία χρόνια η αγγλόφωνη ελληνική σκηνή έχει τόσα πολλά αξιόλογα γκρουπ αλλά, τελικά, δεν υπάρχει ως “σκηνή”;

Οι Keep Shelly in Athens τουλάχιστον άνοιξαν τα φτερά τους και στο εξωτερικό, ξεφεύγουν λίγο από την εγχώρια μιζέρια που μας περιέγραψαν οι Empty Frame: 

Μας το λένε σχεδόν όλοι, να φύγουμε να ζήσουμε στο εξωτερικό. Και είναι πολύ λογικό. Ο στόχος μας, όμως, ήταν και είναι να έχουμε διεθνή παρουσία με βάση πάντα την πόλη μας, την Αθήνα. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε αν και με πολύ κόπο. Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα είναι αυτό εφικτό για εμάς.

Τι να πουν και οι Echo Train που τώρα ξεκινούν βγάζοντας το ντεμπούτο τους άλμπουμ; Εκεί να δείτε δυσκολίες. Δείχνουν ενθουσιασμό πάντως: 

Σε λιγότερο από μήνα θα κυκλοφορήσει και θα μπορέσουμε να το μοιραστούμε με το κοινό. Ψυχεδελικοί και garage ήχοι δεμένοι με τον ρομαντισμό και τη μελαγχολία, που μας υποβάλλουν οι ψυχικές μας ακροβασίες και που, καμιά φορά, φτάνουν στον θυμό απέναντι στον κυνισμό της εποχής μας.

Οι δύο Echo Train, ο Greggy και η Irene, έχουν εμπειρία από δισκογραφικές εταιρείες, από παλιά που συμμετείχαν σε άλλα συγκροτήματα.

Ζούμε σ’ ένα τελείως διαφορετικό τοπίο στη δισκογραφία απ’ ό,τι μερικά χρόνια πριν. Είμαστε πλέον σε ανεξάρτητη εταιρεία (The Sound of Everything) και αυτό λειτουργεί ευεργετικά στη δημιουργικότητα και την έκφρασή μας.

Οι μεγάλες δισκογραφικές, δυστυχώς, κάποια στιγμή έδωσαν περισσότερο βάρος σε φτηνές και στιγμιαίες δήθεν επιτυχημένες συνταγές, οι οποίες αποδείχτηκαν “δηλητηριώδεις”. Είμαστε σαφώς υπέρ της ελεύθερης και χωρίς αισθητικές παρεμβάσεις έκφρασης του καλλιτέχνη και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε έτσι. D.I.Y sisters and brothers και μην ακούτε κανέναν.

Info:

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον νέο underground χώρο που δημιούργησε το θέατρο Χυτήριο. Ιερά Οδός 44. Εισιτήρια από 6 έως 8 ευρώ.