Χθες τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς, σε ηλικία 73 ετών, έχοντας δώσει πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Οι περισσότεροι τον θυμόμαστε ως μέλος του συγκροτήματος «Poll», που είχε συνδημιουργήσει μαζί με τους Κώστα Τουρνά, Σταύρο Λογαρίδη και Κώστα Παπαϊωάννου. Ο ίδιος είχε λάβει μέρος και στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όπου το 1977, με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ», πήραν την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία σε σχετική ανάρτησή της έγραψε: «Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Αγγελε επί της γης… Τώρα θα τραγουδάς από κει ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα».
Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν μέλος της ΕΡΕ από το 1963 και αμέσως μετά την πτώση της χούντας εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Το Σεπτέμβρη του ’82 έγραψε το τραγούδι «Οι κόκκινοι σκότωσαν την Ειρήνη», το οποίο έπαιξε στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ τότε, εξαιτίας του οποίου εν τέλει συνέθεσε και έγραψε τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και ο Κ. Μητσοτάκης τον αποχαιρέτισε γράφοντας: «Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη Ν.Δ. που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της. Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά».
Συλλυπητήρια έστειλε και ο Κ. Καραμανλής, καθώς και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπως και ο υφυπουργός Ν. Γιατρομανωλάκης. Στην ανακοίνωσή της, η υπουργός αναφέρει σχετικά: «Από τη δεκαετία του ’70, ξεκινώντας με τους “Poll”, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της ελληνικής δισκογραφίας, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς συνέχισε τη μουσική του πορεία, δοκιμάζοντας ως τραγουδιστής και συνθέτης διαφορετικά είδη μουσικής, χαράζοντας τον προσωπικό του δρόμο, πάντοτε με ευγένεια, συνέπεια και ήθος.
Αφήνει πίσω του ένα μελωδικό αποτύπωμα και την ανάμνηση μιας προσωπικότητας, αγαπητής στο κοινό και στους συναδέλφους του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του».
