Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Phosphorescent, από τους ήρωες της americana σκηνής, παίζει απόψε στο Fuzz. Ενας εξαιρετικά ενδιαφέρων μουσικός, που έγινε ευρύτερα γνωστός πριν από έξι χρόνια με το περίφημο άλμπουμ του «Muchacho». Εκεί βρίσκεται και το «Song For Zula» που ακούστηκε πολύ και στους δικούς μας ραδιοσταθμούς.

Ο Phosphorescent, κατά κόσμον Μάθιου Χουκ, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και, όπως λέει στην «Εφ.Συν.», τον πετυχαίνουμε με μία εξαιρετική σύνθεση της μπάντας. «Το τωρινό line-up μας είναι εκπληκτικά καλό και οι συναυλίες που κάνουμε το τελευταίο διάστημα, από τις καλύτερες της καριέρας μας. Ηταν όλες τους πολύ σπέσιαλ και οι συναυλιακοί χώροι γεμάτοι ηλεκτρισμό».

Phosphorescent απόψε στο Fuzz

Εχει και καινούργιο άλμπουμ να μας παρουσιάσει, το «C’ est La Vie». Ενα, όπως υποστηρίζει, «πιο ώριμο, με πιο συγκεκριμένο στυλ σε σύγκριση με το “Muchacho”, που μοιάζει σαν να διηγείται συγκεκριμένη ιστορία». O Phosphorescent, που τώρα ζει στο Νάσβιλ, ξεκίνησε το 2001 στην Αθήνα της Τζόρτζια και μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει οχτώ άλμπουμ. Κινείται στον χώρο της φολκ, της λεγόμενης americana.

Αν και ο ίδιος δεν θέλει να κατηγοριοποιούμε τη μουσική: «Προφανώς ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να υπάρχουν κατηγορίες στη μουσική, αλλά προσωπικά δεν ξεχωρίζω το ένα είδος από το άλλο, ούτε αγαπώ το ένα περισσότερο από το άλλο». Και μας λέει ότι γι’ αυτόν είναι πιο σημαντικοί οι στίχοι από τη μουσική στα τραγούδια, οι ιστορίες από τον ρυθμό. «Οι κακοί στίχοι δημιουργούν ρήγμα σε ένα τραγούδι. Μπορώ να αγαπήσω έναν ρυθμό, αν όμως οι στίχοι δεν είναι καλοί τότε παύει να με ενδιαφέρει και η μουσική.

Η μαγεία εξαφανίζεται. Αντιθέτως, οι σπουδαίοι στίχοι μπορούν να πάρουν μία μέτρια μελωδία και να την οδηγήσουν στα ουράνια». Και αυτό το πιστεύει για όλα τα είδη της μουσικής, είτε είναι χιπ χοπ, είτε ροκ. «Επαναλαμβάνω: πιστεύω στα τραγούδια. Υπάρχουν χιπ χοπ κομμάτια που μου αρέσουν πολύ περισσότερο από κάποια ροκ και το αντίστροφο», υποστηρίζει.

Το «C’ est La Vie» είναι τρόπον τινά αυτοβιογραφικό άλμπουμ και πέτυχε τον Μάθιου Χουκ στη φάση που άλλαζε η ζωή του. Ερωτεύτηκε, έκανε παιδί, μετακόμισε και από τη Νέα Υόρκη στο Νάσβιλ στήνοντας εκεί το δικό του στούντιο.

Αποτελεί άραγε η οικογένεια καλή έμπνευση για να γράψει τραγούδια; «Φυσικά. Αλλά οποιαδήποτε έμπνευση, απ’ όπου και αν προέρχεται, είναι πάντα καλή», απαντά χαμογελώντας. Κλείνουμε τη μικρή μας κουβέντα με κάτι που και οι δυο μας αποκαλούμε ως η δύναμη της μουσικής: «Κάπως έτσι λοιπόν, με αυτή τη δύναμη, το κοινό από μία μικρή και μακρινή χώρα, όπως η Ελλάδα, μπορεί να αναπτύξει δεσμούς με ένα συγκρότημα από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ».


INFO: Fuzz Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Μοσχάτο. Απόψε, ώρα έναρξης: 21.00. Εισιτήρια: 25 ευρώ.