Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

H έκθεση «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης», που από τον περασμένο Ιούνιο φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνεχίζεται ως τις 30 Οκτωβρίου.

Το αφιέρωμα φωτίζει τις πολλές και διαφορετικές πλευρές της μουσικής και πολιτικής παρακαταθήκης του κορυφαίου συνθέτη, που «έφυγε» από κοντά μας προχθές βυθίζοντας στο πένθος τους Έλληνες και τους αμέτρητους θαυμαστές του ανά την υφήλιο.

Για πρώτη φορά τα πρωτότυπα ντοκουμέντα του αρχείου του, που περιγράφουν έναν αιώνα ιστορίας, πλαισιώνονται από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, καταδεικνύοντας έτσι τον όγκο και την ποικιλομορφία της προσωπικότητας και του έργου του μεγάλου Έλληνα.

Η έκθεση διαρθρώνεται σε 16 θεματικές που καλύπτουν πτυχές της ζωής και του έργου του συνθέτη και παρουσιάζονται σε ισάριθμους ειδικά διαμορφωμένους χώρους –εντός του αφιερώματος.

Οι θεματικές ενότητες αναφέρονται ενδεικτικά στο συμφωνικό του έργο, τη μελοποιημένη ποίηση, τη μουσική για το θέατρο και το σινεμά, τις όπερες και τα μπαλέτα του, το λαϊκό τραγούδι, τη μουσική που συνδέεται με τους αγώνες, τα νεανικά του χρόνια, τα χρόνια της εξορίας, την πολιτική και τη συγγραφική του δράση, τη διεθνή του απήχηση και την ιδιαίτερη σχέση του με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» διαθέτει και αξιοποιεί το πλήρες αρχείο του συνθέτη που ο ίδιος της έχει εμπιστευθεί από το 1997.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου μετά από ηλεκτρονική κράτηση στο σύστημα του Μεγάρου για συγκεκριμένη ώρα επίσκεψης, μέχρι 30 άτομα ανά μία ώρα από τις 11:00 έως τις 19:00. (Τρίτη – Σάββατο, 11:00-19:00).