Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δεν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει δικαστικά εναντίον του Βρετανικού Μουσείου για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

Ο Νίκος Ξυδάκης μίλησε την Τετάρτη στο Mega, ξεκαθαρίζοντας πως «η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική».

Αναφερόμενος στο πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν, επισήμανε ότι αποτελεί μέρος της νομικής γνωμάτευσης που παραδίδει σταδιακά στην Αθήνα το δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον-Πάλμερ. Σε αυτό το πόρισμα αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη δικαστική διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών, καθώς ο χρόνος κυλά σε βάρος της Αθήνας.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και, αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι «το κλίμα αλλάζει σιγά σιγά», αλλά και ότι απαιτείται «επίμονη δουλειά σε χαμηλό επίπεδο».