Μπορεί η φεουδαρχία να εξαφανίστηκε από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα πάνω κάτω (μισοεπιβιώνει στην Ασία), αλλά τα τσιφλίκια ζουν και βασιλεύουν στην κουλτούρα σιναφιών και ανθρώπων. Μπορεί o κανιβαλισμός να συνδέθηκε με φυλές χωμένες σε ζούγκλες και χαμένες στον χρόνο, αλλά η ανθρωποφαγία συνεγείρει τα κουρασμένα μυαλά που κυκλοφορούν στα πολιτικά και δημοσιογραφικά σαλόνια του (κακού) καιρού μας.
Ο λόγος για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε εν όψει της χθεσινής δημοσιοποίησης της απόφασης του ΣτΕ για τα κίνητρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Το αίτημα για συμμετοχή (και) συναδέλφων που καλύπτουν πολεοδομικά θέματα στη συνέντευξη Τύπου που πρώτη φορά θα έδινε ο πρόεδρος του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου συνάντησε την οργή διαπιστευμένων στη Δικαιοσύνη δημοσιογράφων, που αντέδρασαν υψώνοντας φρούριο προστατευτικό της -ατομικής- περιουσίας τους.
Το αποτέλεσμα ήταν το ΣτΕ να ακυρώσει τη συνέντευξη Τύπου που θα βοηθούσε στην καλύτερη ενημέρωση του κοινού, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία για μια υπόθεση μείζονος ενδιαφέροντος. Και εκείνη η φράση του Μάγερ -κορόνα στο κεφάλι μας- «η δημοσίευση είναι ψυχή της δικαιοσύνης» να τσαλακωθεί από τους ρεπόρτερ της δικαιοσύνης.
